USA/T-bond: Renten faldt med aktiemarkedet

Udgivet den 22-01-2019  |  kl. 22:13  |  

De amerikanske renter tog sig et mindre dyk tirsdag. Efter en fridag mandag, hvor amerikanerne fejrede Martin Luther King Day, og markederne holdt lukket, var stemningen præget af bekymring og negativt nyt på handelsfronten.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation faldt med 4 basispoint til knap 2,75 pct. Det var samtidig lig med niveauet, da det danske obligationsmarked lukkede. I løbet af tirsdagen vekslede den tiårige rente mellem 2,73 og 2,78 pct.

Renten på den kortere toårige amerikanske statsobligation faldt desuden med 2 basispunkter til 2,59 pct.

Investorerne fokuserede på manglede tøbrud i den interne budgetstrid i USA, ligesom der heller ikke var positivt fra handelsfronten. Tværtimod skrev Financial Times ud på eftermiddagen, at USA's regering har afvist tilbud om besøg fra to kinesiske viceministre i denne uge. Kina ønsker mødet for at forberede handelsforhandlingerne, men USA mener ifølge avisen ikke, at Kina har vist tilstrækkelig imødekommenhed endnu.

Det skabte en negativ stemning, som sendte aktierne i USA, målt på S&P 500, ned med 1,4 pct. Investorerne myldrede i stedet ind i obligationsmarkedet.

- Vi ser en udfladning af renterne. Det skal jo også ske, for det var gået lidt for hurtigt med rentestigninger sidste uge, og så går det hurtigt den anden vej. Der er en kamp om at tage gevinsten i aktierne, og så kører man kurserne på obligationer op og renterne ned, når pengene i stedet sendes derover, fordi investorerne balancere hele bøtten, siger Lars Skovgaard Andersen, seniorstrateg i Danske Bank.

Den tiårige rente steg alle fem dage i sidste uge, hvor den samlet gik op med knap 9 basispoint fra 2,70 til 2,79 pct.

På nøgletalsfronten var der tirsdag ikke meget nyt fra USA. Dataene kommer også i begrænset omfang på grund af den delvise nedlukning af regeringen. Investorerne fik dog lov at se nyt om salget af eksisterende boliger, som udviklede sig svagere end ventet i december, da der blev solgt 4,99 mio. boliger ifølge sæsonjusterede og annualiserede tal fra den amerikanske ejendomsmæglerforening.

Ifølge Bloomberg News var der blandt økonomerne ventet et salg på 5,24 mio. boliger. Det var samtidig et fald på 6,4 pct. i forhold til måneden før.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  Bonds❯  Market Close❯  USA❯ 

Relaterede nyheder