USA/T-bond: Renten stod stille trods stigende aktier

Udgivet den 13-07-2018  |  kl. 06:32  |  

Der var ingen helt store bevægelser i den toneangivende rente på den amerikanske tiårige T-bond torsdag, efter at renten ellers blev trykket lavere onsdag af de opblussede bekymringer for en eskalering i handelskrigen mellem USA og Kina.

Renten på den tiårige T-bond lukkede således torsdagens obligationshandel stort set uændret i 2,85 pct., efter at den tidligere på dagen kort havde ligget i 2,87 pct.

Fredag morgen holder markedet i Tokyo fast i renteniveauet fra New York-lukketid. Det er også stort set samme niveau, som da de danske handlere gik hjem torsdag eftermiddag.

På aktiemarkedet var der ellers stigninger torsdag, da der var en vis lettelse i markedet over, at Kina ikke fandt anledning til at svare igen med konkrete gengældelsestiltag på USA's nye liste med kinesiske varer, som kan blive pålagt yderligere told.

Ifølge Lars Skovgaard Andersen, senioraktierådgiver hos Danske Bank, har nogle investorer søgt mod sikkerhed i de amerikanske statsobligationer som følge af netop handelskrigsbekymringerne.

- Der er ingen tvivl om, at renterne bør være højere, end de er nu. Handelskrigen er indkalkuleret. Dels at den har en effekt globalt, og nogle investorer vil derfor have noget sikkerhed i amerikanske obligationer - og så er man også bekymret for, at det vil hæmme den amerikanske vækst. Obligationsmarkedet indikerer lige nu et værre billede end aktierne, siger han til Ritzau Finans.

Den korte toårige rente steg torsdag til 2,60 pct., og dermed blev rentekurven mellem den tiårige og toårige statsobligation skåret til 25,50 basispoint. Det er fortsat det laveste niveau siden 2007.

TAL FOR NYTILMELDTE LEDIGE

Op til den amerikanske handelsstart fik markedet desuden nyt om udviklingen i nytilmeldte ledige. Antallet af nytilmeldte ledige i USA blev rapporteret til 214.000 mod et ventet antal på 225.000 nye ledige.

Større vægt tillægges udviklingen i den amerikanske inflation målt på kerneforbrugerpriserne, som blev 2,3 pct., der svarede til økonomernes forventninger ifølge Bloomberg News.

Markedet kunne også skæve til kommentarer fra den amerikanske centralbankchef, Jerome Powell, efter at han i et interview i radioprogrammet Marketplace talte om den amerikanske økonomi og risikoen ved vedvarende toldsatser i forbindelse med handelsspændingerne mellem USA og Kina.

- USA's økonomi er et godt sted set fra et cyklisk standpunkt. Tæt på vores maksimale beskæftigelse og med stabile prismål, sagde han i programmet ifølge en udskrift, som Bloomberg News citerede fra.

Centralbankchefen adresserede i programmet også ændringerne i USA's handelspolitik, og han advarede om, at vedvarende høje toldsatser på en lang række importvarer kan blive skadelige for væksten.

Hvis de globale handelsstridigheder resulterer i "høje tariffer på en del produkter og en del handlede varer og services", så kan det "blive negativt for økonomien", sagde Jerome Powell ifølge Bloomberg News.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  Bonds❯  Market Close❯  USA❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
7,58%
 
11:36:02

 
5,35%
 
11:36:02

 
3,22%
 
11:36:02

 
2,73%
 
11:36:02

 
2,41%
 
11:36:02

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder