USA/T-bond: Renter fik endnu et tryk ned

Udgivet den 25-05-2018  |  kl. 22:16  |  

De amerikanske renter fik fredag endnu et tryk ned. Den lange rente, målt på den tiårige amerikanske statsobligation, faldt 5 basispoint til 2,93 pct., hvilket var 1 basispoint lavere, end da de danske obligationshandlere gik på weekend. Den korte, toårige rente faldt med 3 basispoint til 2,48 pct.

Investorerne har i den forgangne uge oplevet, at den geopolitiske risiko et taget til. USA's præsident, Donald Trump, aflyste det planlagte møde med Nordkoreas leder Kim Jong-un i juni, og forhandlingerne om samhandelen mellem USA og Kina går ikke helt så godt, som mange havde håbet. Italien har også udsigt til en ny regering, bestående af Ligaen og Femstjernebevægelsen, der begge er EU-skeptiske, og som ønsker en gældseftergivelse på 300 mia. euro fra ECB.

SVAGE NØGLETAL OG GEOPOLITIK

Desuden bød ugen på bløde nøgletal fra den amerikanske økonomi med lidt skuffende cifre for nytilmeldte ledige torsdag og et lavere end ventet boligsalg, mens fredag bød på et endeligt tal for Michigan-indekset, som var ringere end spået, og et større fald i ordrer på varige goder, end man havde regnet med.

Referatet fra den amerikanske centralbanks, Federal Reserves, seneste rentemøde signalerede også, at banken ser inflationen tage til og vil tillade den at gøre det, uden at det vil medføre, at pengepolitikken skal strammes mere end hidtil indikeret, hvilket vil betyde, at der kun er to renteforhøjelser tilbage fra centralbanken i år. Den lange rente var ellers i de foregående uger begyndt at stige på baggrund af, at den stærke amerikanske økonomi og en forventning om en stigende inflation vil betyde tre renteforhøjelser yderligere i 2018.

Den lange rente faldt i denne uge med 13 basispoint, hvilket er det største fald i en måned, og den er nu 18 basispoint fra forrige uges foreløbige top i 3,11 pct.

- Vi har politisk usikkerhed i Europa, og vi har geopolitiske bekymringer med Trump, der aflyser sit møde med Kim Jong-un. Risikoen for at international handel bliver ramt af administrationens afgiftstantrum er reel, siger Ian Lyngen, der er obligationschef hos BMO Capital til The Wall Street Jorunal.

LANG WEEKEND

Mandag i næste uge er det også Memorial Day, hvor amerikanerne mindes de faldne i landets væbnede styrker, og derfor holder markedet lukket. Det øgede appetitten på obligationer yderligere, da mange ikke vil påtage sig for meget risiko inden en lang weekend.

Især ikke, når man aldrig kan vide, hvad der kommer af tweets.

Den øgede efterspørgsel på obligationer sendte kurserne op, hvilket i sin tur tvang renten ned.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  Bonds❯  Market Close❯  USA❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
3,61%
 
11:30:01

 
2,27%
 
11:30:01

 
0,64%
 
11:30:01

 
-2,40%
 
21/01/19

 
-4,74%
 
11:30:01

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder