USA/T-bond: Renter presset op af oliehop

Udgivet den 28-09-2023  |  kl. 06:32  |  

Markedsrenterne genoptog onsdag deres stigninger i USA, da olieprisen steg kraftigt og dollaren styrkedes yderligere, hvilket øgede frygten for tiltagende inflation.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation steg med 7 basispoint til 4,61 pct.

Den tiårige rente blev onsdag handlet mellem 4,49 og 4,64 pct. Den lange rente ligger nu i sit højeste niveau i 16 år.

Torsdag morgen øger renten på den tiårige T-bond marginalt til 4,62 pct. på markedet i Tokyo.

Det er 6 basispoint over renten, da obligationsmarkedet i Danmark lukkede onsdag.

Den toneangivende toårige amerikanske statsobligationsrente steg med 7 basispoint til 5,14 pct.

Torsdag morgen er renten på den toårige T-bond godt 5,13 pct. i Tokyo.

Onsdag var rentestigningerne altså igen på agendaen. Baggrunden var et hop til olieprisen på 3,7 pct., da de amerikanske olielagre dykkede mere end ventet.

Bagtæppet for den kraftigt stigende oliepris de senere måneder er samtidig, at Opec+ har reduceret produktionen, hvilket betyder, at udbuddet ikke matcher efterspørgslen på markedet.

- På kort sigt er der tilbageholdenhed med at købe statsobligationer, især i betragtning af hastigheden af det seneste salg, siger Ben Jeffrey, rentestrateg hos BMO Capital, til Reuters.

- Der er helt sikkert nok risici derude i forhold til vækst på arbejdsmarkedet og økonomi, såvel som risikoen for en regeringsnedlukning, der i sidste ende vil hjælpe med at bringe en vis efterspørgsel og presse renterne ned.

Investorerne er i færd med at tilpasse deres obligationspositioner efter USA's centralbank, Federal Reserve, i sidste uge indikerede højere renter i længere tid. Banken fastholdt sin prognose om et renteløft mere i år, men signalerede færre rentenedsættelser til næste år.

Onsdag var en af fortalerne for yderligere et renteløft, Neel Kashkari, som er chef for bankens distrikt i Minneapolis, dog ude med en melding om, at en mulig regeringsnedlukning søndag i USA, da politikerne ikke kan blive enige om et nyt statsbudget, og storstrejken blandt bilarbejderne kan bremse økonomien og måske gøre noget af arbejdet for centralbanken.

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  Bonds❯  Market Close❯  USA❯