USA/T-bond: Renter steg med aktierne

Udgivet den 16-05-2019  |  kl. 22:16  |  

En øget risikovillighed sendte torsdag aktierne i vejret, og med dem trak de amerikanske renter også opad.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation steg med knap 3 basispoint til 2,40 pct. Det var samtidig også renteniveauet, da det danske obligationsmarked lukkede forud for bededagsferien. I løbet af torsdagen vekslede den tiårige rente mellem 2,35 tidligt på torsdagen og 2,41 pct.

Renten på den kortere toårige amerikanske statsobligation løftede sig desuden knap 4 basispunkter til 2,20 pct.

Investormenuen torsdag stod på risk-on. Investorerne handlede igen aktierne i i solidt plus, og det betød lidt mas ved udgangen fra obligationsmarkedet, hvor kurserne faldt, og de effektive renter derfor steg.

- En beskeden forandring i risikostemningen skubber renterne opad, sagde Alex Li, chef for rentestrategi hos Crédit Agricole, til The Wall Street Journal.

Spørgsmålet er dog, om det er for tidligt at fejre udviklingen.

- Markedet har virkelig svært ved at indregne denne handelskrig. Der var tidligere i denne uge en tro på, at det vil blive katastrofalt, men vi har genvundet hele det fald. Det er min holdning, at det dog formentlig er lidt for optimistisk at erklære sejr, vurderede Mark Hackett, investeringschef hos Nationwide, over for Reuters.

Mandag faldt de amerikanske aktier målt på S&P 500 med 2,4 pct. fra fredagens indeks 2881,40, da Kina varslede modtold på amerikanske varer. Torsdag steg indekset 0,9 pct., den tredje stigning i træk, til indeks 2876,32.

Den tiårige rente er dog ikke steget siden, for mandagens lukkeniveau var også i 2,40 pct.

På nøgletalsfronten var der torsdag også støtte at hente til rentestigninger, da der var flere positive overraskelser.

Erhvervslivets aktivitetsindeks fra Federal Reserve Bank of Philadelphia viste i maj en stigning til 16,6. Måneden før lå indekset i 8,5. Økonomerne havde ifølge et estimat indsamlet af Bloomberg ventet et indeks på 9,0.

Samtidig meldte 212.000 amerikanere sig som førstegangsledige i sidste uge. Det var færre nytilmeldte ledige end ventet, da konsensus ifølge Bloomberg News var på 220.000 nye ledige.

Endelig viste en opgørelse over det påbegyndte boligbyggeri i USA i april end bedre end ventet udvikling, mens antallet af byggetilladelser steg. Det påbegyndte boligbyggeri steg til 1.235.000 enheder fra 1.168.000 i måneden før. Her var der ventet 1.209.000 enheder. Antallet af byggetilladelser steg samtidig til 1.296.000 enheder fra 1.288.000 i marts. Her var konsensus blandt analytikerne ifølge Bloomberg News 1.289.000 tilladelser.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  Bonds❯  Market Close❯  USA❯ 

Relaterede nyheder