USA/T-bond: Renterne fortsatte ned i pessimistisk marked

Udgivet den 21-11-2019  |  kl. 06:32  |  

De amerikanske statsrenter tog endnu et dyk i onsdagens handel, hvor ny pessimisme på handelsfronten bredte sig i markedet.

USA's præsident, Donald Trump, gentog tirsdag sin trussel om at forhøje toldsatserne på kinesisk import, hvis de to stridende parter ikke kan nå til enighed om en handelsaftale.

Samtidig har Senatet natten til onsdag vedtaget en resolution, der støtter de demonstrerende i Hongkongs sag. Det har fået Kina til at bede amerikanerne om at blande sig uden om landets anliggender med Hongkong og skabt nervøsitet om, at det kan få verdens to største økonomier til at fjerne sig yderligere fra hinanden i forhandlingerne om en handelsaftale.

Det fik alt sammen aktierne til at falde, og i stedet kastede investorerne sig over den relative sikkerhed, som statspapirerne tilbyder, hvilket gav stigende kurser og faldende renter.

For den toneangivende tiårige statsobligation i USA faldt renten med 6 basispoint til 1,73 pct. efter et fald på 2 basispoint tirsdag. Torsdag morgen i asiatisk handel ligger renten på papiret forsæt tæt på 1,73 pct., hvilket er 2 basispoint lavere end niveauet ved dansk børslukketid onsdag.

Der var ingen større nøgletal at forholde sig til i løbet af onsdagen, men i stedet kunne handlerne kaste et blik på referatet af det seneste rentemøde hos den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

Det viste, at to ud af rentekomitéen FOMC's ti medlemmer stemte mod rentenedsættelsen ved mødet i slutningen af oktober. Samtidig mener centralbankens ledelse nu, at renteniveauet er passende, medmindre der opstår en klar forværring af de økonomiske nøgletal.

Kigger man på handlen med Fed Funds-futures, ser det dog ud til, at markedet samlet set venter endnu en rentenedsættelse fra Federal Reserve i løbet af det kommende år.

Det bliver dog ikke ved rentemødet i december, hvis man skal tro på handlen med futures.

Den indikerer en sandsynlighed på bare 2,8 pct. for en rentesænkning. Kigger man lidt længere frem, er der dog noget større forventninger til yderligere en rentenedsættelse.

Ved mødet i slutningen af oktober sænkede Federal Reserve den ledende rente til 1,50-1,75 pct.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Bonds❯  Market Close❯  USA❯ 

Seneste nyheder