USA/T-bond: Renterne holdt niveauet trods aktieudsalg

Udgivet den 18-09-2020  |  kl. 06:32  |  

De amerikanske renter holdt næsten niveauet torsdag, om end de sluttede med et mindre fald, selv om der var pres på udgangen i aktiemarkedet, hvor investorerne især solgte ud af teknologiaktierne. Den reducerede risikoappetit var udløst af skuffelse efter den amerikanske centralbanks rentemøde onsdag.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation faldt med godt 1 basispoint til 0,69 pct. Undervejs gennem torsdagen var den tiårige rente dog også helt nede i 0,64 pct.

Fredag morgen ligger renten på den tiårige statsobligation med et lille fald på 1 basispoint i 0,68 pct., hvilket er 2 basispoint mere, end da obligationsmarkedet Danmark lukkede.

Den toneangivende toårige amerikanske statsobligation så samtidig sin rente bakke marginalt til 0,14 pct.

- Der er fair nok, at renterne ligger fladt til svagt lavere, når vi har den her usikkerhed i aktiemarkederne. Man ser ikke de samme udsving i renterne. Det er risk-off, som gør det, snarere end noget økonomisk nyt, siger Lars Skovgaard Andersen, seniorstrateg i Danske Bank med henvisning til, at det brede aktiemarked i USA torsdag smed 0,8 pct., mens Nasdaq faldt med 1,3 pct.

Federal Reserve (Fed) fastholdt onsdag som ventet sin nulrente, men samtidig signalerede den en rente i netop det niveau mindst til udgangen af 2023, et år mere end i juni, ligesom den slog fast, at renten bør forblive lav, indtil målene for inflation på 2,0 pct. om året og fuld beskæftigelse er nået. Alt i alt utroligt lempeligt i lang tid, men samtidig en melding uden præcisering af, hvor langt inflationen må løbe.

Banken vil også fastholde sine obligationsopkøb i "mindst samme tempo" som den senere tid.

- Fed kunne have fortalt om mere aktivitet omkring obligationsopkøb. I en længere periode eller for et større beløb. Powell åbnede heller ikke op for tolkning af det med at overskyde inflationen, som nogle havde håbet på, forklarer investeringseksperten.

I Danske Bank hæfter Lars Skovgaard Andersen sig dog ved, at renterne ikke rutsjer ned på en dag, hvor der ellers er udsalg i aktierne. Obligationsinvestorerne er tilsyneladende mere afventende og holder øje med, om politikerne kan blive enige om en fjerde hjælpepakke til økonomien.

- Renterne ligger på niveauet fra aktieudsalgene for nogle uger siden, som svarer til status quo, men hvis aktierne kan falde, som de har gjort, så kan renterne også falde herfra. Men det er interessant, at renterne holder sig, og det er et tegn på, at investorerne ser sig for og lige holder lidt igen, lyder det fra seniorstrategen.

- De vil i den kommende tid blive endnu drevet af nøgletallene, og skulle der komme en ordentlig stimuluspakke, vil renterne igen stige en smule, og vi ville se en stejling af kurven, spår han.

I USA har Kongressen vedtaget tre hjælpepakker til samlet 3300 mia. dollar, men en fjerde er strandet i forhandlingslokalerne. Demokraterne ønsker 3400 mia. dollar i stimulus, mens Republikanerne vil nøjes med 1000 mia. dollar.

/ritzau/FINANS

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Bonds❯  Market Close❯  USA❯ 

Relaterede nyheder