USA/T-bond: Renterne steg en smule forud for Federal Reserve-møde

Udgivet den 10-12-2019  |  kl. 22:26  |  

Handelsdagen blev indledt med små rentefald på det amerikanske obligationsmarked tirsdag, men den udvikling blev vendt i løbet af dagen.

Renten på den toneangivende amerikanske tiårige statsobligation sluttede i stedet tirsdagen med en lille stigning på 1 basispoint til 1,84 pct.

For den toårige amerikanske statsobligation var rentestigningen mere udtalt tirsdag, hvor renten steg omkring 3 basispoint til 1,65 pct.

Dermed skete der en lille udfladning af rentekurven, men ifølge Lars Skovgaard Andersen, der er senioraktierådgiver hos Danske Bank, er det ikke helt unormalt, når et årsskifte nærmer sig.

- Jeg bemærker, at det er de korte renter, der stiger en smule mere end de lange. Frem mod udgangen af et år ser man typisk en udfladning af rentekurven, og det ser lige nu ud til at ske igen.

- Det er ikke unormalt, men det kan godt være, at alle investorer ikke er opmærksomme på det, og så kan det muligvis betyde, at nogle investorer kan blive lidt nervøse. Det er noget, jeg vil holde øje med de næste par dage, siger han.

I løbet af tirsdagen havde investorerne også blikket rettet mod udviklingen i handelsforhandlingerne mellem USA og Kina.

The Wall Street Journal kunne tirsdag fortælle, at USA og Kina arbejder på en aftale, der kan udskyde den runde af nye toldsatser, der ellers står til at ramme en række kinesiske varer i weekenden.

Handlerne har fra ugens start været nervøse for udviklingen i handelsforhandlingerne mellem de to lande og risikoen for, at nye amerikanske toldsatser på kinesiske varer skal træde i kraft den 15. december.

Ugen byder også på både rentemøder i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, og Den Europæiske Centralbank.

Fra Federal Reserves side ventes ingen renteændringer, og det samme gælder for mødet i ECB, hvor den nye chef, Christine Lagarde, ventes at holde fast i den seneste pakke pengepolitiske stimuli.

Markedet afventer alligevel møderne i spænding i forhold til muligheden for signaler om yderligere lempelser af pengepolitikken i 2020 på begge sider af Atlanten.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  Bonds❯  Market Close❯  USA❯ 

Seneste nyheder