USA/T-bond: Rentestigning på brexit-håb og handelsoptimisme

Udgivet den 21-10-2019  |  kl. 22:10  |  

Positivt handelsnyt og øget tro på, at briterne kan undgå et hårdt brexit, betød en større risikoappetit, hvilket mandag sendte obligationsrenterne nordpå i USA.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation steg med 5 basispoint til 1,80 pct. Det var samtidig 2 point over niveauet, da obligationsmarkedet i Danmark lukkede.

I løbet af mandagen svingede den tiårige rente mellem 1,74 og 1,80 pct.

Renten på den kortere toårige amerikanske statsobligation gik også op med knap 5 basispunkter til 1,62 pct.

- Tingene er lidt bedre. Der er fremskridt i handelssamtalerne mellem USA og Kina. Vi nærmer os også en afklaring omkring brexit, og de økonomiske data fra USA er fine. Det er ikke fantastisk, men det er heller ikke forfærdeligt, sagde Stan Shipley, rentestrateg hos Evercore ISI, til Reuters.

Weekenden var ellers lettere kaotisk, da premierminister Boris Johnsons brexit-aftale lørdag aldrig nåede til afstemning i det britiske parlament.

I stedet blev den sendt til hjørne af et forslag, der tvang premierministeren til at søge EU om udsættelse af Storbritanniens udtræden af unionen for tredje gang.

Men søndag sagde den britiske udenrigsminister, Dominic Raab, til BBC, at den britiske regering har stemmer nok til at få vedtaget premierminister Boris Johnsons brexit-aftale i parlamentets underhus.

I den positive vægtskål var også nogle optimistiske handelspip - fra både USA og Kina.

Den amerikanske præsidents øverste økonomiske rådgiver, Larry Kudlow, åbnede mandag på Fox Business Network op for, at de varslede toldforhøjelser på kinesiske varer til midten af december måske annulleres.

Kudlow fortalte således til tv-seerne, at præsident Donald Trump til december vil træffe beslutning, og at sandsynligheden for, at præsidenten vil vælge at droppe de øgede toldsatser, stiger, hvis handelssamtalerne går godt.

I weekenden var der også positivt nyt fra den kinesiske lejr, da landets topforhandler, vicepremierminister Liu He, meldte optimistisk ud.

- Kina og USA har gjort substantielle fremskridt i mange aspekter og lagt et vigtigt fundament for en første fase-aftale, sagde Liu i forbindelse med en konference i byen Nanchang.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  Bonds❯  Market Close❯  USA❯ 

Relaterede nyheder