USA/T-bond: Små rentebevægelser op til weekenden

Udgivet den 14-06-2019  |  kl. 22:12  |  

De amerikanske renter endte fredagen og ugen med små bevægelser, da investorerne så tiden an inden næste uges rentemøde og det kommende G20-møde senere på måneden.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation faldt med et enkelt basispoint til omtrent 2,09 pct. Det var samtidig lig med niveauet, da de danske obligationshandlere gik på weekend. Gennem fredagen blev den tiårige rente handlet ned i 2,06 pct. og op i 2,11 pct.

Gennem hele ugen steg den tiårige rente med knap 1 basispunkt fra godt 2,08 sidste fredag, da renten steg med 7 basispoint mandag for efterfølgende at falde hver dag derefter.

Renten på den kortere toårige amerikanske statsobligation steg omvendt med et halvt basispunkt fredag til 1,84 pct.

- Det er små fluktuationer, som sker i renterne. Det er udtryk for, at investorerne er lidt på sidelinjen, og så ruller renterne henover nullet. Ingen tør drive renten længere ned eller højere op inden G20-mødet, siger Lars Skovgaard Andersen, seniorstrateg i Danske Bank.

Senere på måneden mødes en række landes ledere til G20 i Japan, og der ses især frem mod, om præsident Trump fra USA og præsident Xi fra Kina mødes og måske finder en god tone til nye handelsforhandlinger - ligesom de gjorde i november sidste år.

I næste uge holder den amerikanske centralbank, Federal Reserve, også rentemøde. Her venter økonomerne, 90 ud af 91 adspurgte, en uændret rente, ifølge en rundspørge fra Bloomberg News, selv om markedet via handelen med fed funds futures sætter næsten 25 pct. sandsynlighed for en rentesænkning på 25 basispoint.

I løbet af fredagen kom der også en stribe nøgletal fra den anden side af Atlanten.

Forbrugertillidsindikatoren fra University of Michigan faldt i juni til 97,9 fra 100,0 måneden før. Økonomerne havde ventet en tilbagegang til indeks 98,0 ifølge Bloomberg News.

Den amerikanske industriproduktion steg 0,4 pct. i maj, hvilket var bedre end ventet af økonomerne, der havde estimeret en stigning på 0,2 pct.

Detailsalget i USA udviklede sig samtidig lidt svagere end forudset i maj. Salget steg med 0,5 pct. på månedsbasis, mens økonomer ifølge Bloomberg News ventede en stigning på 0,6 pct. i forhold til måneden før. Der er dog stadig tale om solidt detailsalg, og det kan tyde på, at forbrugerne stadig er der til at holde økonomien i USA i gang.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  Bonds❯  Market Close❯  USA❯ 

Relaterede nyheder