USA/T-bond: Små rentestigninger onsdag

Udgivet den 18-07-2018  |  kl. 22:10  |  

De amerikanske renter fulgte aktiekurserne og krøb opad onsdag, da investorerne for anden dag i træk kunne lytte til, hvad chefen for den amerikanske centralbank, Jerome Powell, mener om den amerikanske økonomi. Samtidig med at centralbanken udgav sin månedlige rapport, Beige Book, med indtryk af økonomien fra bankens 12 distrikter. Sidstnævnte løftede renten.

Powell tegnede et billede af en balanceret inflationsrisiko, der ikke indikerer flere renteforhøjelser i år end de to resterende "gradvise forhøjelser", man allerede har lagt i kakkelovnen til. Det gav både tirsdag og onsdag et løft til appetitten på aktier.

Beige Book vidnede dog om, at man i fremstillingssektoren i USA frygter for effekten af handelskrigens toldsatser, og allerede nu kan man mange steder konstatere højere priser og leveringsudfordringer.

Desuden fremgik det, at man nu mærker et strammere arbejdsmarked. Det er et centralt spørgsmål, for med en rekordlav arbejdsløshed i USA, er der frygt for, at flaskehalse, mangel på arbejdskraft, kan medføre inflation og behov for flere renteforhøjelser end ellers, hvilket kan sætte en bremse på væksten.

- Alle distrikter rapporterede, at arbejdsmarkederne var stramme, og mange sagde, at manglende mulighed for at finde arbejdere begrænsede væksten, hed det i Beige Book.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation steg på den baggrund med knap 2 basispoint til 2,88 pct., hvilket også var 2 basispoint højere, end da de danske obligationshandlere gik hjem.

Renten på den toårige statsobligation faldt en anelse til 2,61 pct., og dermed rejste rentekurven, forskellen mellem den tiårige og den toårige rente, sig en anelse til 26 basispoint.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  Bonds❯  Market Close❯  USA❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
9,42%
 
23/05/19

 
6,87%
 
23/05/19

 
1,73%
 
23/05/19

 
1,48%
 
23/05/19

 
0,17%
 
23/05/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder