USA/T-bond: Små rentestigninger på handelshåb og producentpriser

Udgivet den 11-09-2019  |  kl. 22:13  |  

Der var en lille rentepil opad for de amerikanske statsobligationer onsdag, da frygten for recession aftog, et lille handelshåb skimtede i mørket og på baggrund af stærkere end ventede producentpriser i USA.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation endte med en stigning på 1 point til 1,74 pct.

Det var samtidig 2 basispunkter mere end, da det danske obligationsmarked lukkede. Den tiårige rente svingede onsdag mellem 1,71 pct. i bunden og 1,75 pct. på toppen.

Renten på den kortere toårige amerikanske statsobligation steg samtidig marginal til 1,68 pct.

Kina valgte onsdag at undtage 16 amerikanske varetyper for allerede indført handelstold på 25 pct. En positiv melding inden handelsforhandlingerne i Washington i starten af oktober.

- Måske en lille olivengren. Markedet har været følsomt over for enhver udvikling på handelskrigens front mellem USA og Kina, og dette er på linje med det, sagde David Joy, chefstrateg hos Ameriprise Financial, til Reuters.

- Min egen holdning er, at vi ikke skal lægge for meget i det, for det har lange odds, at vi får et meningsfuldt gennembrud i den nære fremtid.

En anden, mindre positiv nyhed onsdag var de amerikanske producentpriser, der i august steg med 0,1 pct. på månedsbasis, mens økonomer adspurgt af Bloomberg havde ventet helt uændrede priser. På årsbasis var der tale om en stigning på 1,8 pct. mod en ventet stigning på 1,7 pct.

Med onsdagens udvikling stejlede rentekurven til godt 6 basispoint. Kurven har nu været syv dage i plus efter otte i negativt terræn. Godt nyt for de investorer, der frygter en recession.

Rentekurven, forskellen på renten mellem den tiårige og den toårige statsobligation i USA, følges tæt af investorer og økonomer, da den gennem de seneste 50 år - syv gange i alt - har forvarslet en recession i amerikansk økonomi ved at vende rundt, eller gå i minus, således at den toårige rente har ligget over den tiårige.

Ved årets start lå rentekurven i 19 basispunkter, mens den ved udgangen af 2017 lå i 52 basispunkter og 125 basispoint året før det.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  Bonds❯  Market Close❯  USA❯ 

Relaterede nyheder