USA/T-bond: Stimulus-håb løftede lange renter - Fed-direktør de korte

Udgivet den 19-08-2019  |  kl. 22:13  |  

Mandag var der risk-on på de finansielle markeder, efter en lempelse af de kinesiske renter og på udsigten til tysk finanspolitisk stimulus, og det sendte renterne op i USA.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation steg med 5 basispoint til knap 1,61 pct. Det var et enkelt punkt mere, end da det danske obligationsmarked lukkede. I løbet af mandagen vekslede den tiårige rente mellem 1,57 og 1,62 pct.

Renten på den kortere toårige amerikanske statsobligation steg desuden med 7 basispunkter til nær 1,55 pct.

Den positive stemning i finansmarkeder, der reducerede efterspørgslen på de mere sikre amerikanske statsobligationer og derfor sænkede kurserne og løftede renten, skyldtes flere forhold.

Den kinesiske centralbank, People's Bank of China (Pboc), løsnede tidligere mandag for sin referencerente, hvilket vil gøre det billigere for landets virksomheder at låne penge og finansiere ny vækst.

Sidste uges spekulationer om finanspolitisk stimuli i Tyskland, hvor økonomien i andet kvartal trak sig sammen med 0,1 pct., blev i weekenden og mandag også fulgt op af nye meldinger om, at Europas største økonomi kan åbne op for pengepungen for at sætte gang i væksten.

Endelig bidrog USA selv med en udskydelse af sortlistningen af kinesiske Huawei i 90 dage, hvilket gav mere optimisme i relation til handelskrigen.

Alt det satte gang i øgede inflationsforventninger og løftede derfor den tiårige rente.

Den kortere toårige rente fik også et løft, da Eric Rosengren, som er chef for den amerikanske centralbank, Federal Reserves, afdeling i Boston, advarede om, at rentesænkninger kan øge gældsbyrden i USA, som i forvejen er bekymrende.

- Jo lavere renterne er, jo mere opfordrer man folk til at øge gælden. Og er dette det rette sted i den økonomiske cyklus at opfordre folk til at gældsætte sig mere, spurgte i et interview med Bloomberg News.

Det dæmpede forventningerne til en rentesænkning i september, og da den toårige rente er mere følsom over for centralbankens rente, reagerede den på det og gik opad.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  Bonds❯  Market Close❯  USA❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
10,71%
 
20/09/19

 
7,91%
 
20/09/19

 
7,71%
 
20/09/19

 
4,22%
 
20/09/19

 
3,24%
 
20/09/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder