USA/T-bond: Svært valg for investorerne

Udgivet den 19-06-2018  |  kl. 22:11  |  

Investorerne søgte tirsdag lidt ly fra frygten for en handelskrig i obligationsmarkederne, og det sendte kurserne op og renterne yderligere ned i USA.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation faldt tirsdag med 3 basis til knap 2,89 pct., hvilket også var niveauet ved dansk lukketid.

Renten på den toneangivende toårige statsobligation faldt samtidig knap 1 basispoint til 2,54 pct.

Lysten til obligationer kom på baggrund af, at USA's præsident, Donald Trump, mandag annoncerede, at han har bedt sin administration identificere kinesiske importvarer for 200 mia. dollar til at få pålagt told. Trumps befaling skyldtes, at USA i fredags officielt indførte told på 25 pct. på kinesiske varer for 34 mia. dollar med varer for 16 mia. dollar på en observationsliste til yderligere told, hvilket Kina prompte svarede tilbage på med tilsvarende told på amerikanske varer.

- Renterne falder, fordi investorerne skal have lidt sikkerhed og køber obligationer, siger seniorstrateg i Danske Bank, Lars Skovgaard Andersen.

KAN BLIVE KØRT OVER

Han peger dog samtidig på, at appetitten ikke er alt for stor, for obligationskøbere kan risikere at blive kørt over, hvis de går ind i obligationer nu til den lave rente, og handelsspændingerne går over.

- Obligationerne er alternativet til aktierne, men renterne er faldet meget, forklarer Lars Skovgaard Andersen og peger på, at renterne hurtigt kan køre op igen, hvis markedet igen får ro til at fokusere på økonomien.

- Derfor er der mange, som vurderer situationen længe, for hvis Kina og USA bliver enige om en aftale, så er det dyrt at købe en obligationsrente, som er så lav lige nu, hvis den lige bagefter kører op igen.

RENTEKURVEN FLADER UD

Rentekurven i USA, forskellen på renten på den tiårige og den toårige statsobligation, fortsætter i disse uger også med at blive indsnævret. Spændet mellem de to renter er nu i niveauet på godt 34 basispoint. Det laveste i 11 år. Rentekurven følges af mange med særligt fokus, fordi en negativ kurve, hvor den toårige rente er højere end den tiårige, kan signalere en recession forude.

- Rentekurven bliver fladere og fladere. Markedet er bekymret for væksten. Når man køber sikkerhed, så presser det også kurven ned. Det er et spejl af det, vi ser, og det kommer ikke bag på mig. Kurven skal dog inverteres, før det bliver alvorligt, og selv da kan der være lang tid til, at man kan forudse en recession. Det er ikke unormalt, hvad vi ser, vurderer seniorstrategen.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  Bonds❯  Market Close❯  USA❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
0,00%
 
25/09/18

 
0,00%
 
26/09/18

 
-2,29%
 
25/09/18

 
0,00%
 
26/09/18

Social Copy trading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder