USA/T-bond: Tiåreige rente faldt let trods aktieplusser

Udgivet den 08-11-2018  |  kl. 06:32  |  

De amerikanske tiårige rente faldt onsdag en smule i kølvandet af det amerikanske midtvejsvalg, hvor resultatet bekræftede forventningerne om en splittet Kongres med flertal til Demokraterne i Repræsentanternes Hus og majoritet til Republikanerne i Senatet.

Efter valget steg aktiemarkederne kraftigt, og selv om det betød øget risikovillighed afspejlede det sig ikke i faldende obligationskurser og dermed stigende renter. For en splittet Kongres vil formentlig betyde mindre finanspolitisk stimulus.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation faldt med knap et halvt basispoint til 3,22 pct.

Torsdag morgen i asiatisk handel ligger renten på papiret i 3,23 pct., hvilket er 4 basispoint højere end niveauet ved dansk børslukketid.

I løbet af onsdagen vekslede den tiårige rente mellem 3,17 og 3,25 pct. Renten på den kortere toårige amerikanske statsobligation steg omvendt med knap 3 basispunkter til omtrent 2,96 pct.

Dermed gik den lange og den korte rente hver sin vej.

Den tiårige rente steg på et tidspunkt til 3,25 pct., da det kortvarigt så ud som om, at Republikanerne ville fastholde magten i begge kamre i Kongressen. Var det blevet til virkelighed, ville der have været lagt op til yderligere ekspansiv amerikansk finanspolitik, hvilket ville booste væksten og inflationen og sin tur medføre højere renter.

Med en splittet Kongres er der omvendt lagt op til, at præsident Donald Trump næppe får held med at pumpe yderligere penge ind i den amerikanske økonomi i form af flere skattelettelser, og det lagde i stedet en dæmper på inflationsforventningerne, og renten faldt.

Til sidst vandt aktieoptimismen dog med plusser over 2 pct., og derfor blev rentefaldet ud på eftermiddagen begrænset.

Den korte rente, som er mere følsom over for centralbankrenten, steg dog. Onsdag og torsdag holder USA's centralbank, Federal Reserve, rentemøde. Der ventes ingen renteforhøjelse fra det nuværende niveau på 2,00 til 2,25 pct. af den toneangivende rente - futuremarkedet indikerer en sandsynlighed på 99 pct. for en fastholdelse - men markedet vil holde øje med nyt i formuleringerne fra banken om økonomien og inflationen.

Federal Reserve har dog været urokkelig i sin pengepolitik om "gradvise" renteforhøjelser og har senest skærpet retorikken på det område med indikation af en forhøjelse igen i december, ligesom man venter tre mere i 2019.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Bonds❯  Market Close❯  USA❯ 

Relaterede nyheder