USA/t-bonds: Rentefald og fladere rentekurve

Udgivet den 20-09-2019  |  kl. 22:18  |  

De amerikanske obligationer endte fredag højere og renten dermed lavere. Faldet blev forstærket i takt med, at aktiemarkedet faldt.

- Der blev øget behov for sikkerhed efter aktierne satte kurs sydpå, forklarede Lars Skovgaard Andersen, seniorstrateg i Danske Bank til Ritzau Finans.

Ved handelsdagen start var aktierne i god form og tonner fra handelskrigen positive. Renten på den tiårige t-bond lå omkring 1,79 pct. - kun en spids lavere end slutniveauet torsdag. Men da handelen var slut var renten 1,72 pct. Sidste fredag var renten lige under 1,90 pct.

Den to årige rente endte på 1,68 pct. mod 1,75 pct. ved åbningen i USA og godt 1,76 pct. torsdag ved lukningen. Sidste fredag var den to-årige rente 1,80 pct.

Rentekurven er dermed fladet ud til 4 basispoint fra 10 basispoint sidste fredag.

Der var ellers støtte til markedet, da den amerikanske centralbank vil tilføre kapital til bankerne, så låneomkostningerne mindskes. Er de for høje mindskes efterspørgslen efter fastforrentede fordringer som statsobligationer, og det giver rentestigninger.

Der var også fokus på om der er flere rentenedsættelser i vente af den ledende rente efter onsdagens ventede sænkning.

Onsdagens rentenedsættelse fra den amerikanske centralbank af den ledende rente til 1,75-2,00 pct. blev fulgt af en vis uenighed om fremtidige rentesænkninger. Men markedet finder det positivt at trods alt 7 af de 17 medlemmer af rentekomiteen - FOMC - venter endnu en rentenedsættelse i år.

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen

Tags:  Bonds❯  Market Close❯  USA❯ 

Relaterede nyheder