USA/tendens: Chip-producent kan få hug i ellers ventet grønt marked

Udgivet den 22-07-2021  |  kl. 14:21  |  

Stemningen på det amerikanske marked ser ud til at fortsætte i det positive humør efter tirsdagens grønne plusser over hele linjen.

Handlen med futures, der lader investorerne spekulere i fremtidige indeksniveauer, peger på igen stigninger på 0,1 pct. en times tid før åbningen i New York.

Onsdag steg dtre toneangivende indeks i et generelt opløftet marked.

Det brede S&P 500 lukkede 0,8 pct. højere i 4358,65, det teknologidominerede Nasdaq steg 0,9 pct. til 14.631,95, og de tungeste aktiers Dow Jones sluttede med et plus også på 0,8 pct. til 34.797,93.

TEKNOLOGISELSKAB FRA TEXAS KAN FÅ HUG

Et selskab, der kan få negativ opmærksomhed, når markedet åbner, er Texas Instruments. Forventningerne til resten af året i selskabets regnskab for andet kvartal skaber bekymring hos investorerne for at den stigende efterspørgsel efter computerchips ikke vil vare ved.

Det skriver Bloomberg News efter regnskabet onsdag aften.

Selskabet har ligesom andre af sin slags oplevet øget vækst på grund af mangel på computerchips, hvilket er et resultat af coronakrisen.

Selskabets omsætning var da også bedre, end analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg havde ventet.

Omsætningen landede på 4,58 mia. dollar mod ventede 4,36 mia. dollar. Det var samtidig en vækst på 41 pct. sammenlignet med samme periode året forinden.

Alligevel falder aktien i det amerikanske formarked 4,8 pct. til 185 dollar.

HBO-EJER KAN OPLEVE PLUSSER EFTER OMSÆTNING OVER VENTET

AT&T, der blandt andet råder over HBO og Warner Media, kan komme i fokus, efter at selskabet overgår analytikernes forventning på både omsætning og indtjening i andet kvartal, skriver Bloomberg News.

Selskabet har omsat for 44 mia. dollar i perioden, mens der var estimeret 42,8 mia. dollar ifølge Bloomberg News. Det gør, at AT&T hæver sine forventninger til 2021, og der ses nu en vækst på 2-3 pct. mod tidligere 1 pct. stigning.

Aktien stiger i formarkedet 1,4 pct. til 28,29 dollar.

WHIRLPOOL KOMMER BEDRE UD AF ANDET KVARTAL

Whirlpool, der producerer hårde hvidevarer, kom gennem andet kvartal med resultater, der både på top- og bundlinjen er bedre end ventet af analytikerne.

Omsætningen er rapporteret til 5,32 mia. dollar sammenlignet med estimatet hos Bloomberg News på 5,03 mia. dollar.

I en kommentar til regnskabet bemærker Whirlpool, at coronapandemien og økonomisk ustabilitet presser selskabets globale aktiviteter. Omvendt har pandemien styrket investeringerne i opgraderinger i private boliger til gavn for selskabets salg.

I den ordinære handel på børsen i New York - og før regnskabet blev lagt frem - steg aktien 1,9 pct. I formarkedet inden børsåbning falder aktien 0,1 pct. til 217,20 dollar.

/ritzau/FINANS

Ida Kramhøft Jensen

Tags:  Preview❯  Shares❯  USA❯ 

Relaterede nyheder