USA/tendens: Chipproducenter kan blive presset i blandet aktiestart

Udgivet den 28-05-2020  |  kl. 14:59  |  

Der er ingen klar retning for det amerikanske aktiemarked forud for børsåbningen torsdag, hvor to ud af de tre ledende indeks står til at starte dagen med små stigninger.

Futuren for det brede S&P 500-indeks stiger 0,1 pct. en time før handelsstart, og Dow Jones-futuren stiger samtidig 0,6 pct. Omvendt falder futuren for det teknologitunge Nasdaq-indeks med 0,9 pct.

Investorerne har forud for børsåbningen kunnet se nærmere på en række amerikanske nøgletal for blandt andet bruttonationalproduktet, ordreindgangen af varige goder og antallet af nytilmeldte ledige.

I sidste uge meldte 2.123.000 amerikanere sig som førstegangsledige, og det var stort set på linje med økonomernes forventning om 2.100.000 nye ledige, viser estimater indsamlet af Bloomberg.

Samtidig viste den anden opgørelse af bruttonationalproduktet, at den amerikanske økonomi bakkede med 5,0 pct. i første kvartal af 2020 i forhold til fjerde kvartal sidste år opgjort i annualiserede tal.

Vækstbilledet i USA er dermed lidt svagere end ventet, idet konsensus blandt økonomerne ifølge Bloomberg News var en tilbagegang på 4,8 pct.

ONSDAG VAR ELLERS PRÆGET AF OPTIMISME

Onsdag var en optimisme omkring genåbningen af økonomien i USA i fokus, og det løftede de ledende indeks.

Der gav bedre udsigter for især cykliske aktier, og onsdag blev særligt bank og industri løftet, mens investorerne hentede penge til rotation ind i de sektorer fra teknologiselskaberne.

Det brede S&P 500-indeks steg 1,5 pct. Endnu bedre gik det for Dow Jones, med mange banker og industriselskaber, som vandt frem med 2,2 pct. Nasdaq måtte derimod nøjes med et mere beskedent plus på 0,8 pct.

CHIPPRODUCENTER ER UNDER PRES

Torsdag er underliggende spændinger mellem USA og Kina med til at tynge en række amerikanske chipproducenter i formarkedet.

Det gælder blandt andet for Intel og Advanced Micro Devices, der bakker omkring 1,3 pct. forud for handelsstarten i USA.

Micron Technologies dykker desuden 1,4 pct. i markedet, på trods af at selskabet onsdag løftede forventningerne til omsætningen i det indeværende kvartal.

Nu venter selskabet en omsætning på 5,2-5,4 mia. dollar i det skæve regnskabsårs tredje kvartal mod tidligere 4,6-5,2 mia. dollar.

Onsdag godkendte Kinas Nationale Folkekongres indførelsen af omstridt sikkerhedslov i Hongkong. Ifølge nyhedsbureauet Reuters har USA's præsident, Donald Trump, lovet en reaktion, hvis loven blev godkendt.

BOEING STÅR TIL KURSLØFT

Den amerikanske flyproducent Boeing står omvendt til at gå en god dag i møde torsdag, hvor selskabets aktie stiger 5,1 pct. i formarkedet.

Flyproducenten har onsdag genoptaget produktionen af ulykkesflyet 737 MAX, oplyste selskabet i en meddelelse efter børslukketid.

Produktionen af 737 MAX blev indstillet tilbage i januar, efter at modellen siden marts 2019 har været omfattet af et globalt flyveforbud, da to fly styrtede ned med seks måneders mellemrum, hvilket kostede 348 menneskeliv.

Inden de to flystyrt var 737 MAX den flytype, som solgte bedst i Boeings produktsortiment.

Boeing har endnu ikke fået tilladelse til at sende 737 MAX på vingerne igen, men koncernens seneste opdatering omkring emnet pegede på, at flyveforbuddet kan blive ophævet i tredje kvartal.

Genoptagelsen af produktionen sker - i begrænset skala - på fabrikken i Renton i Washington, hvor man indledningsvist fokuserer på forbedringer af sikkerheden i arbejdsmiljøet og i kvaliteten af produktionen.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  Preview❯  Shares❯  USA❯ 

Relaterede nyheder