USA/tendens: Corona og handelsspændinger preller af på investorerne

Udgivet den 08-07-2020  |  kl. 14:16  |  

Flere smittede med coronavirus og en mindre opblussen af handelsspændinger mellem USA og Kina preller tilsyneladende af på de amerikanske investorer. Forud for handelsdagens start onsdag på de amerikanske børser ligger futures på de ledende indeks til plusser på op til 0,3 pct.

Dermed kan en grøn aktiedag afløse en rød, for det brede S&P 500-indeks faldt tirsdag med 1,1 pct., Dow Jones-indekset tabte 1,5 pct., mens teknologitunge Nasdaq endte 0,9 pct. lavere.

Den britiske storbank HSBC's notering i USA falder med 2,4 pct. i formarkedet, efter at det er kommet frem, at nogle af den amerikanske præsident Donald Trumps rådgivere har foreslået at destabilisere Hongkong-dollar og rykke mod amerikanske dollar i stedet, hvilket vil være en måde at straffe Kina på, skriver Bloomberg News.

Kina vedtog i sidste uge en ny sikkerhedslov for Hongkong. Loven indebærer blandt andet, at Kina får udvidet magtbeføjelser i Hongkong. Den er Kinas reaktion på udbredte prodemokratiske protester, der har præget Hongkong de seneste mange måneder.

COSTCO MED SALGSTAL

Dagligvarekæmpen Costco Wholesale kan få lidt opmærksomhed i løbet af onsdagen, da koncernen kommer med tal for salget i juni. Allerede i maj overraskede Costco positivt, da dagligvarekoncernen havde stærkere salg end ventet af analytikerne.

Salget steg med 7,5 pct. til 12,55 mia. dollar i maj - og onsdag aften kommer der friske tal for juni.

Aktien i Costco ligger uændret i formarkedet.

Detailkæmpen Walmart vil ride videre på tirsdagens kursstigning på 6,8 pct. - og ligger til et yderlige plus på 1,4 pct. - inden handlen med aktier skydes i gang. Tirsdagens kursstigning kommer, efter det kom frem, at detailkæmpen vil udfordre Amazon med en ny tjeneste, Walmart+.

Det skal være en abonnementsbaseret kundeplatform, der skal konkurrere med Amazons Prime-program.

Det vides endnu ikke, om tjenesten kommer til at gå bredt ud til hele USA, eller om den startes på regionalt niveau.

Walmart+ var planlagt til at blive skudt af i slutningen af marts eller starten af april, mens det blev aflyst på grund af udbruddet af coronavirus, skriver Bloomberg News.

ALCOA MED TAB

USA's største producent af aluminium, Alcoa, er inden børsernes åbning kommet med foreløbige regnskabstal for andet kvartal. De viser blandt andet en omsætning på mellem 2,10-2,18 mia. dollar mod ventede 2,09 mia. dollar. Samtidig ventes tabet i andet kvartal at lande mellem 190-205 mio. dollar mod et tab i kvartalet sidste år på 402 mio. dollar.

Og det kvitterer investorerne med ved at sende aktien op med 5,6 pct. i formarkedet.

En af højdespringerne tirsdag var Novavax, der fik tildelt 1,6 mia. dollar af den amerikanske regerings program "Operation Warp Speed" - et projekt, der er blevet sat i søen af den amerikanske regering for at fremme udviklingen af vaccine og medicin til behandling af coronavirusset. Målet er at udvikle 300 mio. sikre og effektive doser vacciner til januar 2021.

Med tildelingen af de 1,6 mia. dollar kan Novavax nu producere de første 100 mio. doser med startproduktion i fjerde kvartal af i år, udtaler den administrerende direktør for Novavax, Stanley Erik, til Reuters.

Novavax-aktien steg med massive 31,6 pct. tirsdag- Onsdag ser det ud til, at aktien fik, hvad den skulle have, og den stiger blot 0,9 pct. i formarkedet.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  Preview❯  Shares❯  USA❯ 

Relaterede nyheder