USA/tendens: De amerikanske aktiemarkeder ventes at slå bak

Udgivet den 21-03-2018  |  kl. 13:22  |  

Det tegner til en dag med fald på det amerikansk aktiemarked. Futures på de tre ledende indeks peger alle på fald mellem 0,1-0,4 pct. onsdag.

Faldene kommer efter en tirsdag med beskedne gevinster, hvor højere oliepriser løftede energisektoren, mens nedturen for de sociale medier fortsatte med Facebook og Twitter i centrum.

Det brede S&P 500-indeks lukkede med en gevinst på 0,2 pct. Dow Jones-indekset steg med knap 0,5 pct., mens Nasdaq endte med en stigning på knap 0,3 pct.

Inden handlen sættes i gang onsdag, er General Mills kommet med regnskab for tredje kvartal for 2017/18. Af det fremgår det, at selskabet har fået endnu en udfordring føjet til efter at have kæmpet med at få salget op i gear: højere omkostninger.

Fødevarekoncernen, der blandt andet laver Cheerios-morgenmadsprodukter og isen Häagen-Dazs, har skåret i forventningerne til årets indtjening per aktie til en flad til 1 pct.s vækst mod den tidligere forventning om en vækst på mindst 3 pct.

Aktien falder med 6,3 pct. i formarkedet.

Det ser ud til, at Facebook er klar til endnu en dag i fokus. Aktien falder med 1,5 pct. i formarkedet efter et fald på 2,6 pct. tirsdag. Med tirsdagens fald har aktien - og selskabet - mistet omkring 9 pct. i værdi på de seneste to handelsdage.

Det er fortsat sagen om, hvordan Facebook-brugernes personlige data kunne blive tappet af en politisk konsulentvirksomhed ansat af præsident Donald Trumps valgkampagne, der rumsterer.

Også et andet stort socialt medie, Twitter, var i modvind tirsdag, efter at den israelske justitsminister har truet med retssager mod mikroblog-netværket for ikke at gøre nok for at modvirke tweets, der fremkalder vold mod Israel. Twitter faldt 10,4 pct. men rejser sig med 2,1 pct. i formarkedet.

Ellers er dagens store omdrejningspunkt afslutningen af det pengepolitiske møde i Federal Reserve. Mens markederne har indregnet en rentestigning, så er der mindre sikkerhed om, hvad Federal Reserves nye chef, Jerome Powell, vil sige på det efterfølgende pressemøde. Og om han vil indikere, at der kommer flere rentestigninger i år end de forventede tre.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  Preview❯  Shares❯  USA❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
0,00%
 
16:50:01

 
0,00%
 
20:30:01

 
0,66%
 
16:50:01

 
0,00%
 
20:30:01

Social Copy trading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder