USA/tendens: Fokus på bankindtjening på første store regnskabsdag

Udgivet den 14-04-2021  |  kl. 14:32  |  

De store amerikanske banker vil være i fokus onsdag, hvor der er kommet regnskab fra JPMorgan, Goldman Sachs og Weels Fargo før markedernes åbningstid.

Det er den første store dag i den amerikanske regnskabssæson, hvor der er forhåbninger om store løft i indtjeningen generelt. Og handlerne tripper og sender futures på de tre ledende aktieindeks op i positivt territorie med plusser på op til 0,4 pct.

- Håbene er høje for den kommende regnskabssæson, som for alvor begynder i det amerikanske i dag. Den økonomiske genopretning står på ryggen af en overbevisende række økonomiske data - og det bør give en kraftig medvind for aktier i dette kvartal, siger Stephen Innes, chefstrateg i Axis, til Reuters.

Med fremgang til futures for de tre indeks er der lagt op til endnu en rekorddag, efter at det brede S&P 500-indeks tirsdag vandt frem med 0,3 pct. og satte endnu en rekord, årets 22., i 4141,66 point. Nasdaq steg dog mest med 1,1 pct., mens Dow Jones kravlede op fra et minus i 0,6 pct. til et minus på 0,3 pct.

BANKER UNDER LUP

JPMorgan kommet med regnskab inden børsernes åbning. Storbankens indtjening steg med næsten 400 pct. i første kvartal, skriver Reuters, og det blæste estimaterne omkuld. Indtjeningen lød i første kvartal på 4,50 dollar per aktie, hvilket svarer til en bundlinje på 14,3 mia. dollar - et pænt stykke over konsensusestimatet indsamlet af Bloomberg News på 3,01 dollar per aktie.

Det er blandt andet et resultat af, at banken har tilbageført 5,2 mia. dollar af tidligere hensættelser, der skulle dække eventuelle tab på grund af covid-19. Netto bidrager tab og hensættelser positivt med 4,2 mia. dollar til bundlinjen.

Bankens sundhedstilstand ses som en billede på den bredere amerikanske økonomi. Og JPMorgan rapporterer, at kundernes forbrug er tilbage til tiderne før corona og steg med 14 pct. i forhold til første kvartal 2019.

Aktien falder dog 0,5 pct. i formarkedet.

Også den amerikanske storbank Goldman Sachs præsterede bedre i første kvartal end ventet. Banken fik en indtjening pr. aktie på 18,6 dollar mod 3,11 dollar pr. aktie lød på i første kvartal i 2020 og ventede 10,07 dollar ifølge et estimat fra Bloomberg News.

Nettoindtjeningen landede på 17,7 mia. dollar i kvartalet. Det svarer til en fordobling sammenlignet med samme kvartal sidste år.

Aktien stiger i formarkedet med 1,6 pct.

Og som rosinen i pølseenden slog også Wells Fargo forventningerne med en indtjening per aktie på 1,05 dollar i første kvartal mod ventede 0,68 dollar. per aktie. Aktien stiger med 0,3 pct. i formarkedet.

DAGENS CORONANYT

Johnson & Johnson ligger til at fortsætte tirsdagens fald på 1,3 pct. med et yderligere fald på 0,8 pct. i formarkedet. Medicinalselskabet er presset, efter de amerikanske sundhedsmyndigheder satte udrulningen af vaccinen fra netop Johnson & Johnson på pause, da den er blevet sat i forbindelse med et - ganske vist - lille antal tilfælde af blodpropper.

Omvendt løftede det andre vaccineproducenter. Novavax vandt 10,8 pct. men ligger til et fald på 0,1 pct. i formarkedet. Moderna rider derimod videre på tirsdagens plus på 7,4 pct. med et plus i formarkedet på 3,1 pct.

Og onsdag melder Pfizer-Biontech om, at der er lavet en aftale om levering af yderligere 50 mio. doser coronavaccine til EU i andet kvartal, så det samlede antal doser ryger op på 250 mio. Aktien i Pfizer stiger med 0,1 pct. i formarkedet. Oveni forhandles der om leveringer på 1,8 mia. doser i 2022-23.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  Preview❯  Shares❯  USA❯ 

Relaterede nyheder