USA/tendens: Fokus på underholdningsgiganter i forventet grøn åbning

Udgivet den 02-01-2018  |  kl. 14:46  |  

Efter en lidt kedelig afslutning på 2017 ser de amerikanske aktier ud til at lægge mere positivt fra land i 2018.

Op til tirsdagens handelsåbning, som er den første i det nye år, peger futures mod stigninger på omkring 0,3 pct. for de tre ledende indeks, S&P 500, Dow Jones og Nasdaq. Det følger, efter at de tre indeks faldt mellem 0,5 og 0,7 pct. i fredags.

- Set i lyset af hvordan futures placerer sig frem mod åbning, ser det ud til, at vi kommer til at se en fortsættelse af feriehandlen fra de seneste uger, hvor indeksene er blevet handlet i et stramt interval tæt på rekordniveauer, siger senioranalytiker Craig Erlam fra Oanda ifølge Marketwatch.

Blandt de amerikanske selskaber kan der komme fokus på eksempelvis Disney, efter at underholdningskoncernen ifølge Sydbank har fået positiv omtale hos finansmagasinet Barron's. Det hænger sammen med, at Disney på det seneste har hævet priserne på adgangsbilletter til sine temaparker, uden at det har betydet et færre antal gæster.

Disney, som desuden har fået hævet anbefalingen af Macquarie til "outperform" fra "neutral", ligger 0,8 pct. højere i tirsdagens formarked.

Også Netflix har været kigget efter i sømmene af Macquarie, som efterfølgende løfter anbefalingen af streaminggigantens aktie til "outperform" fra "neutral".

Det sker ifølge Bloomberg News, fordi det australske finanshus' analytiker vurderer, at Netflix er "langt foran konkurrenterne", og Disney først vil kunne præsentere sin egen streamningservice om et par år. Netflix-aktien stiger 1,5 pct. i formarkedet.

/ritzau/FINANS

Dan Petersen

Tags:  Preview❯  Shares❯  USA❯ 

Relaterede nyheder