USA/tendens: Forhåbninger om minihandelsaftale løfter markederne

Udgivet den 09-10-2019  |  kl. 14:57  |  

Positive handelstoner onsdag ser ud til at vende to dages fald på de amerikanske aktiemarkeder, og futures på de tre ledende indeks på Wall Street indikerer en grøn åbning med stigninger på op til 0,9 pct.

Det er endnu en gang handelskrigen mellem USA og Kina, der spiller ind på investorernes humør, og de seneste meldinger peger nu på, at der måske kommer en aftale i hus på fredag, når Kina og USA afslutter et todages møde i Washington.

Kina er fortsat åbne for at acceptere en delvis handelsaftale med USA, skriver Bloomberg News. Og det løfter markederne op mod åbning.

- Vi skal nu i gang med den 13. runde med handelssamtaler, og investorer har dæmpet deres forventninger markant, siger Mandy Xu, chefstrateg i Credit Suisse, til Bloomberg News.

De tre ledende aktieindeks, S&P 500, Nasdaq og Dow Jones faldt ugens to første dage, efter at amerikanerne i starten af ugen valgte at sortliste 28 kinesiske virksomheder, som ifølge USA har været involveret i overgreb mod uighurer og andre muslimske mindretal i Xinjiang-regionen. De 28 kinesiske virksomheder vil med tiltaget få et forbud mod at købe amerikanske produkter.

Tirsdag aften meddelte Trump-administrationen så, at der er visumforbud for kinesiske embedsmænd, der kan knyttes til massefængsling af muslimer i Xinjiang-provinsen.

POSITIVT NYT FRA KINA

Onsdag forlyder det dog, at Kina er åben for at indgå en delvis handelsaftale med USA, fortæller en anonym kilde til Bloomberg News, forud for at parterne mødes til forhandlinger i Washington torsdag og fredag.

Parterne er ikke optimistiske omkring muligheden for at nå en aftale her, som kan begrave stridsøksen mellem de to lande, siger kilden til mediet. Kina er dog åben for en begrænset aftale, så længe USA ikke indfører yderligere toldforhøjelser. Til gengæld vil kineserne give mindre indrømmelser - for eksempel at købe flere amerikanske landbrugsvarer.

Forud for de amerikanske børsers åbning ligger teknologiaktierne - herunder chipproducenterne - i plus. Nvidia stiger 1,8 pct. i formarkedet efter fald på 3,9 pct. tirsdag, Intel indikerer et plus 1,3 pct. i formarkedet mod et fald på 1,8 pct. tirsdag, og Advanced Micro Devices kurs i formarkedet ligger 1,9 pct. højere onsdag mod et tab på 2,4 pct. tirsdag.

ERSTATNING OG TAB TRÆKKER NED

Verdens største medicinalkoncern, Johnson & Johnson, er blevet dømt til at betale 8 mia. dollar grundet manglende advarsler om, at unge mænd, der bruger koncernens antipsykotiske stof Risperdal, kan udvikle bryster.

En jury i den amerikanske stat Philadelphia har dømt selskabet til at betale den kæmpemæssige bøde svarende til cirka 54,4 mia. kr. til Nicholas Murray, der allerede i 2015 påstod, at medicinen gav ham bryster. Da fik han udbetalt 680.000 dollar i erstatning.

Aktien falder 2,1 pct. i formarkedet.

Paypal Holdings oplyste tirsdag aften, at selskabet venter at kunne notere sig et tab på 228 mio. dollar før skat på en investering i samkørselstjenesten Uber

Tabet vil blive bogført i tredje kvartalsregnskabet, og det betyder en negativ effekt på indtjeningen per aktie på 15 cent.

Paypal oplyser, at det investerede 500 mio. dollar i forbindelse med, at Uber gik på børsen tidligere i år.

Aktien falder 0,3 pct. i formarkedet.

REFERAT FRA FED

Investorerne kan også spejde mod aftenens referat fra det seneste rentemøde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, som offentliggøres klokken 20.00 dansk tid. Og her vil det især tiltrække opmærksomhed, om der er flere rentesænkninger på vej fra centralbanken.

Federal Reserve satte sin toneangivende rente ned med 0,25 pct.point til intervallet mellem 1,75 og 2,00 pct. i september. Det var anden gang i år, at banken nedsatte sin rente. I juli blev den også sænket med 0,25 pct.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  Preview❯  Shares❯  USA❯ 

Relaterede nyheder