USA/tendens: Fremgang i sigte efter rentemødereferat og Cisco-regnskab

Udgivet den 18-08-2022  |  kl. 14:23  |  

De amerikanske aktieindeks peger torsdag mod moderate stigninger efter onsdagens nedtur, hvor referatet fra det senest rentemøde i den amerikanske centralbank indikerede, at inflationsdæmpende renteforhøjelser vil fortsætte på trods af en svækkelse af økonomien.

I rentemødereferatet var der dog også en dueagtig hældning, da nogle embedsmænd så risiko for en for hurtig stramning af pengepolitikken.

Meldingen, der landede onsdag aften to timer før amerikansk lukketid, var dog ikke dueagtig nok til at hive aktieindeksene i plus, og de tre toneangivende indeks sluttede dagen med fald på 0,5-1,3 pct. med mest pres på det teknologitunge Nasdaq-indeks.

Torsdag peger futuren for Nasdaq-indekset mod en stigning på 0,5 pct., mens den for S&P 500- og Dow Jones-indekset begge peger mod et plus på 0,3 pct. når markederne åbner klokken 15.30.

Markedsdeltagerne har i et sommerferiepræget marked øget forsigtighed, da der ventes på den amerikanske centralbanks årlige symposium i Jackson Hole i Wyoming i næste uge.

- Folk er lidt for optimistiske med hensyn til, hvor sandsynligt det er, at vi kan løse inflationsproblemet hurtigt og på en måde, hvor vi ikke behøver at inkludere mere politik og flere stigende renter, siger Kathryn Kaminski, AlphaSimplex Groups chefstrateg og porteføljemanager, til Bloomberg Television.

CISCO LØFTES AF OPLØFTENDE UDSIGTER

Den amerikanske netværksgigant Cisco Systems kom bedre end ventet ud af regnskabsåret 2021/22 og især salgsudsigterne for det nye regnskabsår overrasker også positivt.

For det nye regnskabsår 2022/23 venter Cisco en omsætningsvækst på 4-6 pct., hvilket er over analytikerkonsensus på 3,3 pct.

- Resultater og prognose så fine ud, især midt i investorernes bekymringer for en langsom økonomi og store potentielle fald i væksten i produktordre, vurderer finanshuset Jefferies, der også fremhæver udsigten til en forbedring af forsyningskæderne.

Aktien indikeres 5,0 pct. højere i det amerikanske formarked.

KOHL'S RAMT AF INFLATIONSMÆRKEDE FORBRUGERE

Nedjusteringer kommer for tiden på stribe i den amerikanske detailsektor, og nu blev det varehuskæden Kohl's tur.

I forbindelse med selskabets regnskab for andet kvartal sænkes indtjening per aktie markant til 2,80-3,20 dollar fra 6,45-6,85 dollar, mens analytikerne estimerede 4,17 dollar, og det er ikke noget investorerne har overset.

Ifølge Kohl's skyldes det en lavere efterspørgsel, inflation og et svækket makromiljø.

- Vores resultat afspejler en middelklassekunde, der er blevet mere prisbevidst. En kunde, der ikke handler så ofte, som bruger mindre per tur, og som er skiftet til discountmærker, skriver selskabet i forbindelse med sit regnskab.

Aktien indikeres 8,1 pct. lavere i det amerikanske formarked. Aktien blev løftet 6,1 pct. tirsdag efter opløftende nyt fra Walmart, mens onsdagens mindre optimistiske takter fra Target trak aktien ned med 3,3 pct.

BED BATH & BEYOND HAR UDSIGT TIL NEDTUR EFTER FORDOBLING

Bed Bath and Beyond indikeres 9,3 pct. lavere, efter at Ryan Cohens RC Ventures har afsløret at den måske vil sælge 7,78 mio. aktier i den amerikanske boligindretningskæde.

Aktien er mere end fordoblet over den seneste uge, idet den meget shortede aktie er gået hen og blevet en såkaldt meme-aktie.

.\\˙ MarketWire

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Preview❯  Shares❯  USA❯