USA/tendens: Genopretning vinder over uro og handelsspændinger

Udgivet den 02-06-2020  |  kl. 15:12  |  

Genrejsning af de globale økonomier vinder over bekymringer for udviklingen i handelsrelationerne mellem Kina og USA, og de voldsomste civile uroligheder i årtier, når de amerikanske aktiehandlere tager bestik af retningen i tirsdagens aktiehandel i New York.

Aflæst på udviklingen i futures for de tre ledende amerikanske aktieindeks giver det plusser på 0,1-0,4 pct.

Dermed ser de seneste dages positive udvikling i det amerikanske aktiemarked ud til at kunne fortsætte efter markedsåbningen tirsdag.

Mandag vandt de tre toneangivende indeks, det brede S&P 500-indeks, det teknologibaserede Nasdaq-indeks og de tunge aktier i Dow Jones-indekset 0,3-0,7 pct.

I de seneste fire ud af seks handelsdage kunne der noteres plusser for S&P 500-indekset, anfører Bloomberg News, og dermed er der ifølge Reuters udsigt til, at det amerikanske aktiemarked kan nå sit højeste niveau i tre måneder.

Tirsdag er det især inspirationen fra de stigende indeks i Europa, der sætter tonen i det amerikanske aktiemarked, der ellers er belastet af præsidenten Donald Trumps varsling om at sætte militær magt mod amerikanske demonstrationer, efter at den 46-årige afroamerikaner Georgfe Floyd blev dræbt i politiets varetægt.

Yderligere har den kinesiske regering bremset de store statsejede landbrugsindkøb af amerikansk landbrugsprodukter - som for eksempel soya-bønner - mens Beijing vurderer udviklingen i handelsspændingerne i forhold til USA.

Men bekymringerne overdøves af tiltro til effekten af hjælpepakker for milliarder og atter milliarden af dollar og nøgletal, der bekræfter, at økonomien er på vej op igen.

I Société Générale forudser strateg Sophie Huynh, at den amerikanske økonomi vil komme til hægterne igen i en "Swoosh-formet" genopretning med henvisning til formen på logoet for sportstøjsproducenten Nike.

- Det vil være en fordel for aktier og andre risikobetonede aktivklasser, udtaler hun til Bloomberg News.

På selskabsplan forudses fremgang for blandt andet rejsesektoren. I formarkedet er der plusser til luftfartsselskabet United Airlines med 1,8 pct. og på henholdsvis 3,1 pct. og 6,7 pct. for krydstogtselskaberne Norwegian Cruise Line og Carnival Corp.

Særlig fremgang på 3,5 pct. i formarkedet er der til Western Union, som gør forretning med overførsel af penge. Selskabet har fremsat tilbud på overtagelse af den mindre konkurrent Moneygram International, hvor aktien tordner 49,4 pct. op.

/ritzau/FINANS

Henning Lars Nielsen

Tags:  Preview❯  Shares❯  USA❯ 

Relaterede nyheder