USA/tendens: Intel står til kursprygl i ellers lysegrøn start

Udgivet den 23-10-2020  |  kl. 14:12  |  

De amerikanske aktier har kurs mod en let positiv start på fredagens handel, hvis man skal tro handlen med futures, der lader investorerne spekulere i fremtidige indeksniveauer.

Her indikeres de tre ledende indeks stigninger på 0,2-0,3 pct. fra start, og dermed ser de amerikanske aktier ud til at følge i hælene på de europæiske af slagsen, der er i god form fredag efter en ellers vanskelig uge.

I USA er fokus fortsat meget på de efterhånden voldsomt langstrakte forhandlinger om en ny finanspolitisk hjælpepakke, der skal understøtte økonomien efter coronakrisen.

Efter at Republikanerne og Demokraterne i sidste uge kortvarigt syntes at nærme sig hinanden, gik der dog igen hårdknude i det, og fra Det Hvide Hus lød det efterfølgende, at det formentlig ikke bliver til nogen aftale på denne side af det amerikanske præsidentvalg i starten af november.

Siden har det dog et par gange lydt fra lederen af Demokraternes flertal i Repræsentanternes Hus, Nancy Pelosi, at der er fremskridt i forhandlingerne, mens Republikanerne fortsat synes skeptiske over for en alt for dyr aftale.

INTEL I BAKGEAR EFTER FALDENDE MARGINER

Chipproducenten Intel er i fokus blandt enkeltaktierne fredag, efter at selskabet torsdag aften satte tal på sit tredje kvartal.

Og på overfladen var det faktisk ganske pæn læsning, men graver man lidt længere ned i tallene, afslører regnskabet også visse ridser i lakken.

Eksempelvis faldt Intels salg til datacentre, og samtidig var marginerne trukket tilbage af, at forbrugerne i højere grad har købt billigere computere.

Omsætningen i datacentrene faldt til 5,91 mia. dollar mod ventet 6,21 mia. dollar ifølge estimater fra Bloomberg News, og den samlede omsætning relateret til datacentre, inklusive serviceydelser og relaterede produkter, bakkede med 10 pct. i perioden.

Den samlede omsætning og indtjening per aktie var ellers på niveau med det ventede i tredje kvartal.

Her solgte Intel for 18,30 mia. dollar mod ventet 18,22 mia. dollar, og den justerede indtjening per aktie endte på 1,11 dollar mod ventet 1,10 dollar.

Intel-aktien falder med 9,8 pct. til 48,60 dollar i det amerikanske formarked fredag.

AMERICAN EXPRESS PRESSES AF SKUFFENDE INDTJENING

Kreditkortselskabet American Express har fredag før åbningen afleveret sit regnskab for andet kvartal 2020/21.

Og det bød på et betydeligt fald i omsætningen, mens indtjeningen samtidig skuffede i forhold til analytikernes forventninger.

Omsætningen faldt med 20 pct. sammenlignet med samme periode sidste år og endte på 8,8 mia. dollar, men det var dog fortsat bedre end frygtet i markedet, hvor analytikernes konsensus ifølge estimater fra Bloomberg News lød på 8,6 mia. dollar.

Den justerede indtjening per aktie endte på 1,30 dollar, hvilket var under forventningerne i markedet på 1,34 dollar.

American Express mener dog samlet set at have oplevet en gradvis genopretning af betalingsvolumenerne siden det absolutte lavpunkt i år i april, hvor coronakrisen havde allerbedst fat i den amerikanske økonomi.

Aktien i kreditkortselskabet falder med 2,7 pct. til 102 dollar i formarkedet.

GILEAD BELØNNES IGEN FOR COVID-MIDDEL

Der er dog også lyspunkter at spore inden starten fredag.

Blandt andet stiger Gilead Sciences med 4,1 pct. til 63,16 dollar i formarkedet, efter at selskabets lægemiddel Remdesivir er blevet det første officielt godkendte middel til behandling af indlagte covid-19-patienter i USA.

Generelt har regnskabssæsonen i USA også budt på flest positive overraskelser indtil nu.

Ifølge data fra Refinitiv har 126 selskaber i S&P 500-indeks indtil nu afleveret regnskabstal, og omkring 84 pct. af dem har leveret over forventning, når det kommer til indtjeningen, skriver Reuters.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Preview❯  Shares❯  USA❯ 

Relaterede nyheder