USA/tendens: Kinesiske krav holder markedsstemning i rødt

Udgivet den 14-10-2019  |  kl. 14:16  |  

Efter fredagens fejring af udsigten til en fremdrift i handelsforhandlingerne mellem Kina og USA i Washington og måske endda en midlertidig fredsaftale er kursfesten i New York mandag afløst af alvor og tvivl.

For de amerikanske aktier er der udsigt til en negativ åbning mandag eftermiddag i forlængelse af tilbagegang i Europa.

De amerikanske aktier røg i vejret fredag. Teknologitunge Nasdaq steg mest med et plus på 1,3 pct., men lå på et tidspunkt hele 2,1 pct. højere. Det brede S&P 500 vandt 1,1 pct., og Dow Jones gik også op med 1,2 pct.

Men mandag før børsåbningen ligger futures for de tre ledende indeks i minus 0,2 pct.

Med til at skabe tvivl om udsigterne for en handelsaftale er ifølge Bloomberg News, at Kina har krævet flere forhandlinger inden udgangen af oktober for blive enige om detaljer, og at USA's præsident, Donald Trump, fjerner truslen om yderligere tariffer med effekt fra midten af december.

Den nedtrykkende stemning, der præger mandagens amerikanske formarked, belaster især selskaber med betragtelig eksponering mod Kina, noterer nyhedsbureauet Reuters - og det er samtidig de aktier, der nød godt af fredagens fremgang.

Apple flader 0,2 pct. i formarkedet, mens chipproducenterne Nvidia, Advances Micro Devices og Micron Technology falder 0,2-0,3 pct.

Yderligere benspænd for de Kina-orienterede aktier er de skuffende kinesiske handelsdata, der blev præsenteret tidlig mandag morgen.

De viste, at eksporten i september faldt 0,7 pct. målt i yuan. Ifølge Bloomberg News havde økonomerne ventet en stigning på 1,5 pct. Importen i september faldt 6,2 pct. i yuan mod et ventet fald på 2,3 pct.

Ud over handelsforhandlingerne er markedet ved at forberede sig på den kommende regnskabssæson, som for de amerikanske selskabers vedkommende skydes i gang tirsdag med regnskaber fra de største amerikanske banker.

De ventes at være belastet af de faldende renter, og ifølge Reuters forudses et fald i indtjeningen for de store banker på 1,2 pct. På selskabsplan falder Bank of America, Citigroup og JP Morgan 0,4-0,6 pct. i formarkedet mandag.

/ritzau/FINANS

Henning Lars Nielsen

Tags:  Preview❯  Shares❯  USA❯ 

Relaterede nyheder