USA/tendens: Lyse udsigter på Wall Street - rejseaktier sendes op

Udgivet den 27-05-2020  |  kl. 14:16  |  

De amerikanske aktier lægger onsdag an til en positiv start, og dermed er der bud efter tredje handelsdag i streg med fremgang.

Handlen med futures, der lader investorerne spekulere i fremtidige indeksniveauer, indikerer stigninger på 0,7-1,5 pct. for de tre ledende indeks på Wall Street, S&P 500, Nasdaq og Dow Jones.

Igen er markederne primært akkompagneret af positive toner fra nyheder om genåbningen af økonomien, der synes at gå godt - med nu alle 50 amerikanske stater i færd med at åbne op igen.

Og det har sendt investorerne på jagt efter aktier, der er blevet for billige i løbet af den usikre tid med nedlukninger, der har kostet dyrt hos mange selskaber.

Dermed er usikkerheden omkring en muligt atter truende handelskrig mellem USA og Kina igen skudt til hjørne, efter at konflikten ellers kortvarigt synes at blusse op igen i slutningen af forrige uge.

Investorernes fokus på genåbning giver også igen positivt lys på rejse- og fritidsaktier, hvor blandt andet Royal Caribbean Cruises, Norwegian Cruise Lines og Carnival Group ligger godt til.

De tre aktier stiger med mellem 9,6 pct. og 14,8 pct. i formarkedet.

AMAZON LURER PÅ STARTUP FOR FØRERLØSE BILER

Internethandelsgiganten Amazon får også opmærksomhed onsdag, hvor anonyme kilder fortæller Bloomberg News, at selskabet er tæt på accelerere sine planer om produktion af førerløse biler.

Det skal ske med et opkøb af startup-selskabet Zoox Incorporated. Også andre selskaber i bilsektoren og chipsektoren har haft samtaler med Zoox om en potentiel investering, fortæller nyhedsbureauets kilder.

Zoox vil dog formentlig ikke lade sig sælge for under 1 mia. dollar.

- Zoox har modtaget besked om interesse i en strategisk transaktion fra mange forskellige parter og har samarbejdet med Qatalyst Partners for at evaluere denne interesse, skriver selskabet i en meddelelse ifølge Bloomberg News.

Amazon-aktien falder marginalt i formarkedet onsdag.

Handelsnyt er der også for konglomeratet General Electric, der er på vej mod et salg af sine lysaktiviteter til Savant Systems.

De finansielle detaljer i aftalen er dog ikke blevet offentliggjort.

GE-aktien stiger 3,8 pct. til 7,06 dollar i formarkedet.

RALPH LAURENS SALG FALDER MINDRE END VENTET

Rampelys er der også til Ralph Lauren, efter at modeselskabet har afleveret sit regnskab for fjerde kvartal 2019/20 - et kvartal tungt påvirket af coronakrisen.

I kvartalet faldt det sammenlignelige salg hos Ralph Lauren da også med voldsomme 17 pct., men det var faktisk en spids bedre end frygtet i markedet, idet konsensus blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News var et dyk på 19,3 pct.

Den samlede omsætning var da også lidt over forventningerne i markedet, mens den justerede indtjening per aktie til gengæld var en skuffelse.

Det landede på et minus på 0,68 dollar, mens analytikerne ifølge Factset havde ventet et tab på blot 0,26 dollar.

Ralph Lauren-aktien stiger med 0,8 pct. til 82 dollar i det amerikanske formarked.

HP stiger i øvrigt med 2,5 pct. til 17,49 dollar, inden selskabet efter markedets lukketid onsdag afleverer regnskab for andet kvartal 2019/20.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Preview❯  Shares❯  USA❯ 

Relaterede nyheder