USA/tendens: Markedet holder vejret ind nyt fra centralbanken

Udgivet den 19-06-2019  |  kl. 14:53  |  

Det tegner til en helt klassisk åbning onsdag op til rentemødet i den amerikanske centralbank. Investorerne har i hvert fald ikke taget større chancer i formarkedet, hvor futures indikerer små udsving i de toneangivende amerikanske aktieindeks på op til 0,1 pct.

Den afventede stemning skyldes spænding om den amerikanske centralbanks signaler om eventuelle kommende rentenedsættelser. Markedet har ifølge Reuters sat næsen op mindst to nedsættelser i år, og spørgsmålet er, hvor meget banken er villig til at føje investorerne og USA's præsident, Donald Trump, der ofte giver udtryk for, at pengepolitikken er alt for stram.

Tirsdag steg de amerikanske aktier, efter at Donald Trump tweetede, at han havde en god telefonsamtale" med sin kinesiske modpart, præsident Xi, og at de to har aftalt at holde et længere møde sammen i Japan, når de alligevel begge er til G20-møde.

S&P 500-indekset steg 1,0 pct., og både Nasdaq og Dow Jones-indekset vandt 1,4 pct.

FREMGANG TIL ADOBE

Der ventes onsdag rift om it-aktien Adobe, efter et stærkt regnskab for andet kvartal af det forskudte regnskabsår 2018/19. Her leverede Adobe en omsætningsfremgang på 25 pct., hvilket var noget større end ventet. På negativsiden var forventningerne til indtjeningen i tredje kvartal ikke så høj, som forudset ifølge Bloomberg News, men markedet lægger mere vægt på det stærke salg og har sendt selskabet, der blandt står bag det populære billedbehandlingsprogram Photoshop, over 4 pct. højere i formarkedet.

I mediebranchen kan der komme fokus på CBS og Viacom, efter at Wall Street Journal kan fortælle, at der fortsat arbejdes på en fusion mellem de to selskaber - et sammensmeltning, der også var på tale i slutningen af maj. Aktien i CBS stiger 0,6 pct., og Viacom ligger 1 pct. højere i formarkedet.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Preview❯  Shares❯  USA❯ 

Relaterede nyheder