USA/tendens: Mindre fald i sigte efter solid plusdag skabt af Powell

Udgivet den 01-12-2022  |  kl. 13:17  |  

Det teknologitunge Nasdaq-indeks står til at falde en anelse tilbage torsdag efter et solidt hop onsdag, der blev skabt af mere rentevenlige udtalelser fra den amerikanske centralbankchef, Jerome Powell, onsdag aften.

Futures for både Nasdaq-indekset og Dow Jones peger i retningen af fald på 0,2 pct. ved åbningen af markedet senere torsdag, mens S&P 500 står til at falde 0,1 pct.

Dermed står de tre indeks til at smide lidt af det, de vandt onsdag.

- Jeg tror, at markedet overreagerede en anelse på Powell. Det er for tidligt for Federal Reserve at erklære "fri bane", siger Chris Turner, global markedschef hos ING, ifølge mediet Dow Jones.

I en tale på Brookings Institution i Washington onsdag eftermiddag amerikansk tid sagde Jerome Powell ifølge Bloomberg News, at tidspunktet for en neddæmpning af tempoet i rentestigningerne for at tøjle inflationen kan komme så tidligt som på mødet i december.

Det sendte mundvigene op hos investorerne, og aktiekurserne fulgte med.

Det rentefølsomme Nasdaq-indeks steg hele 4,4 pct., mens S&P 500-indekset sluttede med et plus på 3,1 pct.

Dow Jones blev løftet 2,2 pct. og ramte dermed såkaldt "bull market" med et plus på 20,4 pct. siden seneste lukkebund den 30. september.

I sin tale bekræftede centralbankchefen antagelser i finansmarkederne om, at Federal Reserve vil drosle sin rentestigningstakt ned til 50 basispoint på sit kommende rentemøde efter fire rentestigninger på 75 basispoint i træk.

Men samtidig pointerede Powell, at han frem for tempoet i rentestigningerne lægger større vægt på, hvor højt renten skal op, og hvor længe pengepolitikken skal være restriktiv.

Med plusset til S&P-indekset præsterede indekset sin anden månedlige stigning i træk og dermed den længste periode med plus siden august 2021 ifølge Bloomberg News. Alligevel er indekset faldet 17 pct. i 2022.

Især de rentefølsomme teknologiaktier nød godt af Powells profeti, men også i denne kategori er udviklingen mere afdæmpet torsdag.

Apple falder 0,3 pct. i formarkedet efter et løft på 4,9 pct. onsdag. Netflix stiger 0,4 pct. i formarkedet efter en stigning på 8,7 pct. onsdag. Amazon-aktien falder 0,5 pct. ovenpå et hop på 4,5 pct.

Microsoft og Intel falder henholdsvis 0,4 pct. og 0,1 pct. i formarkedet efter stigninger på 6,2 pct. og 4,1 pct. onsdag.

TESLA-BILER SKAL FIKSES

435.000 elbiler produceret i Teslas fabrik i Kina står til at skulle fikses, da der er problemer med en baglysdefekt.

Det er Kinas statsadministration for markedsregulering, som har været ude og påpege, at hele 142.277 model 3-sedaner og 292.855 Model Y sports-firhjulstrækker, der kan være ramt af problemet, som i værste tilfælde kan resultere i ulykker.

Det skriver Bloomberg News.

Tesla havde et lignende problem i USA i sidste måned, hvor en softwareopdatering på mere end 321.000 enheder rettede et problem, der ledte til, at baglygterne ikke lyste.

Aktien stiger 0,2 pct. i formarkedet ovenpå en optur på 7,7 pct. onsdag.

SNOWFLAKE FALDER

Den amerikanske softwarevirksomhed Snowflake falder 6 pct. torsdag i formarkedet, da forventningerne til omsætningen i fjerde kvartal skuffer i forhold til analytikernes forventninger.

Resultaterne for tredje kvartal byder dog på bedre omsætning end ventet og flere kunder.

- De bremsede forbrugsmønstre i oktober har ledt til de skuffende forventninger i fjerde kvartal, skriver Morgan Stanley ifølge Bloomberg News.

Omsætningen for fjerde kvartal ses i 535-540 mio. dollar, hvor Bloombergs analytikerestimat er på 551,8 mio. dollar.

Barclays pointerer dog, at selskabets omsætningsvækst stadig er mærkbart højere end hos andre softwareselskaber.

Omsætningen i tredje kvartal på 557 mio. dollar overgik analytikerestimatet på 539,5 mio. dollar.

Aktien steg 4,6 pct. onsdag.

.\\˙ MarketWire

Trine Vestergaard

Tags:  Preview❯  Shares❯  USA❯