USA/tendens: Ny tung nedtur truer efter lukkedagen

Udgivet den 06-12-2018  |  kl. 15:02  |  

Den negative stemning er langt fra forduftet fra Wall Street efter onsdagens lukkedag.

Mens handlerne onsdag holdt pause på grund af begravelsen af ekspræsident George H.W. Bush, slap der en nyhed ud, om at den kinesiske teknologivirksomhed Huaweis finansdirektør og næstformand, Meng Wanzhou, er anholdt i Canada og måske på vej til udlevering til USA for sanktionsbrud.

Det har givet nye kurrer på tråden mellem USA og Kina, som i forvejen har svært ved at finde hinanden i den løbende handelskrig.

Omkring en time før børsåbning torsdag ligger futures for de tre store amerikanske indeks til at falde med mellem 1,4 og 1,8 pct. Dermed fortsætter den negative stemning fra tirsdag, hvor S&P 500-indekset dykkede hele 3,2 pct.

Faktisk er stemningen så dårlig, at der var så stort et salgspres på markedet for indeksfutures, at handelen måtte lukkes midlertidigt.

Analytikere og handlere peger på, at der fortsat er stor nervøsitet i markedet, og at Huawei-anholdelsen kun har pustet til ilden.

Før børsåbning har der også været dårligt nyt fra arbejdsmarkedet i USA, idet både ADP-jobrapporten og den ugentlige status over nytilmeldte ledige var til den svage side.

ADP-beskæftigelsesrapporten, der ses som en forløber til den officielle jobrapport fra regeringen, viste 179.000 flere i job på det private arbejdsmarked i november, hvor der ellers var forudset en stigning på 195.000 ifølge estimater indsamlet blandt økonomerne af Bloomberg News. Oktober-tallet blev også revideret en anelse ned.

Kort efter viste den ugentlige status en tilgang af 231.000 nye ledige, hvor der kun var ventet 225.000 ifølge Bloomberg.

Og endelig var den månedlige handelsbalance en anelse mere negativ end forventet.

Handlerne venter fortsat på nyt fra servicesektoren i form af PMI- og ISM-indeksene for den del af økonomien i november. Der vil også klokken 16 dansk tid blive offentliggjort tal for ordrerne på fabriksvarer og varige forbrugsgoder i oktober. Begge ventes at vise tilbagegang i omegnen af 2 pct.

Blandt enkeltaktierne ses Apple falde med godt 2,5 pct., oven på et dyk på 4,4 pct. tirsdag, efter at der igen bliver hvisket om tegn på svagere salg af iPhones end håbet. Det har fået flere analytikere til at skære i deres kursmål for teknologikæmpen.

Facebook står til et kursfald på omkring 3,1 pct. Selskabet er fortsat indblandet i sager, der kaster et kritisk lys på Facebooks tilgang til at sælge brugerdata. Den negative nyhedsstrøm er også med til at få finanshuset Stifel til at sænke sin anbefaling af aktien til "hold" fra "køb".

Boeing ligger desuden 3,4 pct. lavere i formarkedet, efter at en af flyproducentens store kunder, indonesiske Lion Air, ifølge Wall Street Journal overvejer at droppe en stor flyordre oven på et dødeligt flystyrt i oktober.

/ritzau/FINANS

Mathias Stigsgaard

Tags:  Preview❯  Shares❯  USA❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
9,38%
 
11:36:01

 
6,32%
 
11:36:01

 
4,08%
 
11:36:01

 
3,19%
 
11:36:01

 
1,90%
 
11:36:01

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder