USA/tendens: Nye vacciner mod corona løfter humøret

Udgivet den 23-11-2020  |  kl. 14:52  |  

De amerikanske aktieindeks ser ud til at gå en dag i møde med medvind, efter de fredag endte med fald. Holder tendensen frem til markederne åbner, vil fredagens fald mere eller mindre være visket bort.

Mandag forud for åbning stiger Dow Jones-futuren med 0,7 pct. mod et fald fredag på 0,8 pct. fredag, det brede S&P 500-indeks indikeres til et plus på 0,6 pct. mod et fald på 0,2 pct., og teknologiaktierne i Nasdaq-indekset ser ud til at stige med 0,4 pct. ved handelsstart, efter det satte sig 0,4 pct. fredag.

Dagens vaccinenyt kan tilskrives det britiske medicinalselskab Astrazeneca, der nu er klar med sin variant af en vaccine mod covid-19. Tallene viser en effekt på gennemsnitlig 70 pct. af tilfældene. Og ved en bestemt dosis har vaccinen vist en endnu højere effekt på 90 pct., skriver Bloomberg News, efter at der er offentliggjort foreløbige resultater fra et studie baseret på 131 covid-19-sager.

- Dagens nyhed om vaccine er positiv nyt, men det er kun delvist på grund af dette. Markedets fremgang er også drevet af, at USA regner med at kunne begynde på at vaccinere om under tre uger, siger Philip Shaw, cheføkonom i Investec, til Reuters.

På trods af de positive nyheder falder Astrazeneca med 1,9 pct. på børsen i London, og selskabets amerikanske ADR, American Depositary Receipts, indikerer et fald på 1,1 pct.

MERE MEDICINALNYT

For at blive i medicinalbranchen har Merck & Co. indgået en aftale om opkøb af det private farmaselskab Oncoimmune for 425 mio. dollar svarende til omkring 2,7 mia. kr., skriver Bloomberg News.

Oncoimmune er i gang med at udvikle et middel til behandling af alvorlige tilfælde med covid-19, som foreløbigt har vist positive resultater. Forsøg blandt 203 forsøgspersoner indikerer, at de patienter, som modtog behandling med midlet, havde 60 pct. bedre chance for bedring end dem, som modtog placebo.

Dertil reducerede midlet dødeligheden og risikoen for åndedrætssvigt med mere end 50 pct. blandt patienterne, skriver Oncoimmune på sin hjemmeside om midlet ved navn "CD24Fc".

Opkøbet ventes at være afsluttet sidst i 2020.

Merck-aktien stiger med 1,9 pct. på formarkedet i USA.

Og selv om Astrazeneca har stålet rampelyset mandag for sin coronavaccine, så blander Regeneron Pharmaceuticals sig i koret, da de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, gav en nødgodkendelse til covid-19-behandling med en selskabets antistofcocktail.

Nødgodkendelsen gælder for det middel, der også blev givet til USA's præsident, Donald Trump, da han blev behandlet for coronavirus.

Aktien stiger med 3,3 pct. i formarkedet.

HÅBET LØFTER REJSE- OG UNDERHOLDNINGSBRANCHEN

Krydstogtsselskabet Royal Caribbean stiger i formarkedet med 2 pct., Carnival indikeres 2,6 pct. højere, og Norwegian Cruses ligger til et plus på 2,5 pct.

Aktier i AMC, der blandt andet driver teatre og biografer, og biografkæden Cinemark stiger i formarkedet med 5,4 pct. og 1,6 pct. i formarkedet på håb om snarlige lempede restriktioner.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  Preview❯  Shares❯  USA❯ 

Relaterede nyheder