USA/tendens: Opblødning i handelskonflikt kan sende aktierne frem

Udgivet den 22-05-2018  |  kl. 14:47  |  

Der er lagt op til en positiv tirsdag på de amerikanske børser, hvor blødere toner mellem USA og Kina igen ser ud til at smitte af på investorernes risikovillighed.

En lille time før handelsstart ser markedet ud til at åbne 0,2-0,3 pct. højere ifølge handlen med futures for de tre toneangivende aktieindeks, S&P 500, Nasdaq og Dow Jones. Mandag steg de tre indeks 0,5-1,2 pct.

På de store linjer er investorerne positive over, at både Kina og USA har skruet ned for retorikken i den handelskonflikt, som de seneste mange uger har påvirket markederne.

Landene nåede i weekenden til enighed om en aftale, der skal mindske USA's budgetunderskud over for Kina, og tirsdag har den kinesiske regering meldt ud, at tolden på importerede biler skal sænkes til 15 pct. fra 25 pct.

- Nyhederne øger investorernes tro på, at en voksende handelskrig bliver afværget, skriver cheføkonom Peter Cardillo fra finanshuset Spartan Capital ifølge Marketwatch.

Blandt enkeltaktierne giver meldingen om nedsat told medvind til den amerikanske bilproducent Ford, som stiger knap 1 pct. i formarkedet.

I samme industri har Tesla udsigt til en positiv start. Forbrugermagasinet Consumer Reports skrev mandag, at det ikke kan anbefale et køb af elbilen Model 3 - blandt andet på grund af problemer med bremselængden og køreoplevelsen.

Tesla-stifter Elon Musk har efterfølgende meldt ud, at problemerne vil blive løst med en ny systemopdatering, der kommer en af de nærmeste dage. Tesla-aktien stiger 1,1 pct. i formarkedet.

Facebook vil også blive fulgt tæt tirsdag, hvor stifter Mark Zuckerberg skal tale med formanden for og lederne af de politiske partier i Europa-Parlamentet om misbrug af flere millioner brugeres personlige data, som blev afsløret tidligere i år.

Zuckerberg går på talerstolen klokken 18. Facebook-aktien stiger 0,3 pct. i formarkedet.

I en anden sektor er der fokus på Adobe, der blandt andet står bag PDF'en og Photoshop.

Selskabet har købt e-handelsvirksomheden Magento Commerce i en handel til 1,68 mia. dollar. Adobe-aktien stiger 1,2 pct. i formarkedet.

Regnskabssæsonen er så småt ved at løje af i USA, men der dumper fortsat enkelte regnskaber ind.

Tirsdag har varehuskæden Kohl's været på banen, og selskabet overraskede positivt med et overskud per aktie på 0,64 dollar i første kvartal, mens analytikerne ifølge Bloomberg News havde ventet et plus på 0,50 dollar.

Aktien stiger 5,2 pct. i formarkedet.

/ritzau/FINANS

Aske Muff

Tags:  Preview❯  Shares❯  USA❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
3,89%
 
17:00:01

 
2,35%
 
17:30:01

 
0,32%
 
17:00:01

 
-2,40%
 
19:19:01

 
-4,84%
 
17:00:01

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder