USA/tendens: Opblødning i handelskrigen sender futures op

Udgivet den 12-09-2019  |  kl. 14:17  |  

Et tweet fra USA's præsident, Donald Trump, løfter stemningen på det amerikanske futuremarked, som indikerer små plusser på Wall Street fra åbningen torsdag. Også en markant lempelsespakke fra ECB har sendt investorerne på powershopping i aktiemarkedet.

Futuren på det brede S&P-indesk ligger 0,1 pct. højere, mens Nasdaq-futuren indikerer en stigning på 0,3 pct. i det teknologitunge indeks.

Trump udskød natten til torsdag en planlagt toldforhøjelse på kinesiske varer til en værdi af 250 mia. dollar med 14 dage til den 15. oktober.

Det sker for at vise goodwill, hed det i et tweet. Den planlagte toldforhøjelse vil sende taksten på de kinesiske varer op på 30 pct. fra 25 pct.

IT-AKTIER STIGER

Trumps håndsrækning til investorerne hanker især op i teknologisektoren, der henter en stor del af sin indtjening i Kina. Blandt chipproducenter stiger Advanced Micro Devices med 0,7 pct., og Micron Technology ligger 0,8 pct. højere.

Oracle, der må undvære sin administrerende direktør Mark Hurd, da han har taget orlov på grund sygdom, falder med 1,4 pct. Nedturen kommer på trods af annonceringen af et stort tilbagekøbsprogram på 15 mia. dollar.

I Europa har Den Europæiske Centralbank gjort alt for at stryge aktieinvestorerne med hårene ved at sænke sin indskudsrente med 10 basispoint til minus 0,50 pct. Desuden skal seddelpressen igen op omdrejninger, da banken genindfører et opkøbsprogram for obligationer.

Samtidig lover ECB, at renten vil forblive på nuværende niveau eller lavere, indtil inflationen nærmer sig 2 pct. Meldingerne har sendt de store europæiske aktieindeks op med omkring 0,5 pct., ligesom de amerikanske futures er steget yderligere en smule.

Onsdag steg det amerikanske aktiemarked i kølvandet af en positiv stemning i både Asien og Europa.

Det teknologitunge Nasdaq-indeks klarede sig bedst med et plus på 1,1 pct. Det brede S&P 500 steg desuden med 0,7 pct., mens Dow Jones vandt 0,8 pct.

Den gode stemningen skyldtes lidt godt nyt fra handelsfronten, hvor det kinesiske handelsministerium fritog 16 amerikanske varetyper for tidligere indført told på 25 pct. forud for de kommende handelsforhandlinger i Washington i starten af oktober.

FOKUS PÅ BUDWEISERS BØRSPLANER

Der kan torsdag ventes interesse om bryggerikæmpen AB Inbev, der har genoplivet planer om en asiatisk børsnotering af ølmærket Budweiser. Børsnoteringen gik i vasken for et par måneder siden, men torsdag oplyser bryggeriet, at det har genoptaget ansøgningen om en notering af en mindre del af det asiatiske datterselskab i Hongkong.

Bryggeriet sigtede efter at sælge Budweiser-aktier til en værdi af op til 9,8 mia. dollar i juli på grund af en stor gæld, inden planerne blev afblæst.

Aktien stiger 2,7 pct. i formarkedet.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Preview❯  Shares❯  USA❯ 

Relaterede nyheder