USA/tendens: På vej mod sjette minus-dag i træk

Udgivet den 27-02-2020  |  kl. 14:59  |  

Bekymring i anledning af den accelererende spredning af coronavirusset uden for Kina trækker torsdag det amerikanske aktiemarked i retning af sjette dag mod fald for de brede S&P 500-indeks, mens handlerne satser på guld, statsobligationer og andre sikre investeringer frem for risikobetonede aktier.

Futuren for S&P 500-indekset handles frem mod åbningen af børserne i New York torsdag eftermiddag med et minus på 1,4 pct., og for futures for henholdsvis Dow Jones-indekset og for Nasdaq-indekset er der tale om fald på 1,4 pct. og 1,6 pct.

Onsdag lukkede den amerikanske aktiehandel med tilbagegang for de tre toneangivende indeks på 0,2-0,5 pct.

I USA er det særligt skræmmende, at et tilfælde af corona-smitte i Californien angiveligt ikke kan forbindes med en smitterelateret rejsehistorik for patienten eller møde med andre smittede.

- Hvis spredningen af virus øges indenlands, kan det blive strået, der knækker ryggen på markedet, udtaler strateg hos Axicorp Stephen Innes til Reuters.

BEKYMREDE SELSKABER

Nyhedsbureauet beregner, at frygte for en corona-pandemi over de seneste dage har fjernet værdier for omkring 3600 mia. dollar fra det globale aktiemarked.

Og fra storbanker som Citigroup og Goldman Sachs kommer advarsler om yderligere tab, og et niveau omkring 2900 for S&P 500-indekset vil ikke overraske Goldman ifølge Dow Jones Newswires. Onsdag lukkede indekset i 3116,39.

Et antal store amerikanske selskabet har varslet negativ effekt af virusudbruddet for deres omsætning og resultater. Deriblandt Apple, Mastercard og United Airlines. Aktier i de tre selskaber falder henholdsvis 2,9 pct., 1,6 pct. og 5,0 pct. i formarkedet.

Også verdens største softwarekoncern, Microsoft, nedjusterede onsdag aften sine forventninger til det igangværende tredje kvartal. Nedjusteringen var dog forbeholdt et enkelt forretningsområde, som er ramt af virusudbruddet i Kina.

- Vi venter ikke at kunne nå prognosen for segmentet More Personal Computing i tredje kvartal af finansåret 2021, da Windows OEM og Surface er mere negativt påvirket end antaget, skriver Microsoft i en meddelelse.

- Alle andre komponenter af vores Q3-prognose er uforandrede, skriver selskabet.

"More Personal Computing" omfatter salg af styresystemet Windows, søgeindtægter fra Bing, salget af Xbox, salget af laptop-computere, herunder topmodellen "Surface", og salget af PC-tilbehør.

Aktien taber 3,2 pct. i torsdagens formarked.

BEST BUY BALANCERER

Heller ikke elektronikkæden Best Buy formår at stige, men holder trods alt balancen på uændret efter rapportering af et stærkt fjerde kvartal af 2019/20, hvor såvel indtjening som salgsfremgangen i butikker, der har været åbne i mindst et år, slog analytikerforventningerne.

Best Buy, venter i regnskabsåret 2020/21 et overskud per aktie på 6,10-6,30 dollar per aktie. Ifølge Factset havde analytikerne ventet et plus på 6,26 dollar per aktie.

Amerikanske Booking Holdings, som blandt andet ejer hotelsitet booking.com, skuffede onsdag aften med en svag prognose for første kvartal, men torsdag ligger aktien uændret i formarkedet.

Booking venter et justeret overskud i intervallet mellem 9,05 og 9,65 dollar per aktie, mens analytikerne ventede et overskud på 11,86 dollar per aktie, ifølge Bloomberg News.

Samtidig ses omsætningen falde med mellem 3 og 7 pct. i kvartalet på årsbasis.

- Coronavirusset har haft en betydelig negativ effekt på tværs af vores forretning i første kvartal. Det er ikke muligt at forudsige, hvor, og i hvilken grad, udbrud af coronavirus vil forstyrre rejsepartnere, skriver koncernen i sit regnskab.

/ritzau/FINANS

Henning Lars Nielsen

Tags:  Preview❯  Shares❯  USA❯ 

Relaterede nyheder