USA/tendens: Pæne PMI-tal sender Wall Street mod nye stigninger

Udgivet den 03-08-2020  |  kl. 14:44  |  

De amerikanske aktier lægger an til en positiv start på mandagens handel, efter at også fredagen endte helt i grønt oven på en stærk slutspurt og store stigninger til en stribe af de absolutte sværvægtere i teknologisektoren.

Mandag skubbes bekymringerne over fortsat stigende smittetal med coronavirus og det fortsatte fravær af en ny politisk hjælpepakke dermed i baggrunden.

I stedet fokuserer investorerne på blandt andet positive nøgletal fra Asien, hvor særligt de kinesiske PMI-data fra fremstillingssektoren giver god stemning.

I juli steg PMI for industrisektoren i Kina nemlig til 52,8 fra 51,2 i juni, mens økonomerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News havde ventet et marginalt fald til 51,1, viste et nøgletal mandag morgen dansk tid.

Futures for de tre toneangivende amerikanske aktieindeks, S&P 500, Nasdaq og Dow Jones, stiger med 0,6-0,9 pct.

KØDKÆMPE LEVERER BEDRE END VENTET

Blandt enkeltaktierne er der mandag opmærksomhed til blandt andet fødevareselskabet Tyson Foods, der er USA's største kødproducent.

Selskabet har før markedets åbning leveret regnskab for tredje kvartal 2019/20, hvor bundlinjen viste sig noget bedre end ventet, mens omsætningen omvendt haltede en smule efter konsensus.

Samtidig oplyste Tyson Foods, at Dean Banks overtager rollen som administrerende direktør i selskabet efter Noel White i efteråret.

Tyson Foods omsatte i tredje kvartal for 10,02 mia. dollar mod ventet 10,53 mia. dollar blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Det blev omsat til en justeret indtjening per aktie på 1,40 dollar - et godt stykke over konsensus blandt analytikerne på 0,93 dollar per aktie.

Tyson-aktien stiger med 0,8 pct. til 61,94 dollar i det amerikanske formarked mandag.

RENGØRINGSSELSKAB VARSLER NEDGANG EFTER CORONA-BOOM

For Clorox, der producerer rengørings- og desinfektionsmidler, har udbruddet af coronavirus betydet en massiv stigning i efterspørgslen og sendt resultaterne i vejret.

Men i mandagens årsregnskab for 2019/20 varsler Clorox, at efterspørgslen ikke vil blive i vejret for evigt.

I forventningerne til 2020/21 vurderer Clorox således, at efterspørgslen vil forblive høj i første halvår inden et fald vil sætte ind i andet halvår.

I fjerde kvartal 2019/20 leverede selskabet bedre end ventet, idet den justerede indtjening per aktie endte på 2,41 dollar mod ventet 1,99 dollar blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Det resultatet kom i land på baggrund af en omsætning på 1,98 mia. dollar mod ventet 1,88 mia. dollar blandt analytikerne.

Investorerne synes dog at fokusere mest på kommentarer til indeværende regnskabsår, og Clorox-aktien falder med 3,2 pct.

GOOGLE KØBER ANDEL I SIKKERHEDSSELSKAB

Google har købt sig ind i sikkerhedsselskabet ADT, og de to har indgået et samarbejde om at lave smart home-produkter på sikkerhedsområdet.

Google køber ifølge Bloomberg News 6,6 pct. af ADT for 450 mio. dollar, hvilket værdi sætter hele selskabet til små 7 mia. dollar.

ADT, der laver produkter inden for elektronisk sikkerhed, brandalarmer og overvågning, stiger med hele 67 pct. til 14,38 dollar i formarkedet.

Googles moderselskab, Alphabet, der fredag faldt med 3,2 pct. oven på regnskabet for andet kvartal sent torsdag, stiger 0,4 pct. til 1489,15 dollar i formarkedet mandag.

Blandt de øvrige store teknologiselskaber fortsætter både Amazon og Apple mandag frem efter store plusser fredag, der var med til at trække Nasdaq-indekset op.

Apple stiger i formarkedet 1,6 pct. til 431,85 dollar og bevarer dermed positionen som verdens mest værdifulde børsnoterede selskab. Fredag steg Apple 10,5 pct.

Amazon stiger desuden med 0,4 pct. til 3176,30 dollar i formarkedet efter fredagens plus på 3,7 pct.

Begge selskaber blev fredag trukket op af stærke regnskaber, der blev præsenteret efter børslukketid torsdag.

Facebook, der var i samme båd fredag, falder omvendt med 0,4 pct. til 252,75 dollar i mandagens formarked efter sin stigning på 8,2 pct. fredag.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Preview❯  Shares❯  USA❯ 

Relaterede nyheder