USA/tendens: Rød start i sigte efter strålende torsdag

Udgivet den 03-04-2020  |  kl. 13:45  |  

Amerikanske aktiefutures falder fredag middag forud for den amerikansk børsåbning og forud for offentliggørelsen af den amerikanske jobrapport for marts samt nøgletal for indkøbschefernes syn på aktiviteten i den amerikanske økonomi, der vil give et klart praj om, hvor hårdt økonomien er ramt af coronavirus.

Dermed tyder det på en negativ åbning, når Wall Street åbner for handlen på ugens sidste handelsdag. Ledende futures falder i niveauet 1,0-1,1 pct.

Torsdagen bød ellers på solide aktiestigninger. Den mildere stemning skyldtes et markant løft i olieprisen, mens historiske arbejdsløshedstal dog trak den anden vej.

Det brede S&P 500-indeks vandt frem med 2,3 pct., Dow Jones steg 2,2 pct., og teknologitunge Nasdaq gik op med 1,7 pct., selv om udviklingen kortvarigt var i minus.

Stemningen var først og fremmest løftet af, at olieprisen over to gange hoppede op torsdag. Først fik den et løft på forlydender om, at Kina vil udnytte den lave pris omkring 20 dollar per tønde til at fylde sine nødlagre.

Dernæst kom Donald Trump på banen med en melding om, at Saudi-Arabien og Rusland vil sænke deres produktion med 10-15 mio. tønder om dagen. Et resultat af en telefonsamtale med den saudiske kronprins Mohammed Bin Salman.

En time før børsens åbning offentliggøres den amerikanske jobrapport for marts, der indeholder det såkaldte kongetal, som bruges som en strømpil for udviklingen i verdensøkonomien.

Tallet for marts er dog blevet detroniseret, da tiltag til bekæmpelse af spredningen af coronavirus, som har medført nedlukninger af samfundet og faldende efterspørgsel, har skabt forstyrrelser. Dataindsamlingen til jobrapporten sluttede 12. marts.

Økonomerne venter ifølge Bloomberg News, at tallet for jobskabelse eksklusive landbrug vil vise et fald på 100.000 job mod en stigning på 273.000 job måneden før.

TWITTER PÅ GRØN GREN

En løftet anbefaling fra Goldman Sachs kan være med til at løfte Twitter-aktien fredag. Goldman Sachs har ifølge Bloomberg News løftet sin anbefaling af aktien til "køb" fra "neutral", mens kursmålet skæres til 35 dollar fra 39 dollar.

Goldman Sachs noterer i sin analyse af Twitter-aktien, at aktien er undervurderet efter de seneste fald, særligt fordi flere brugere benytter sig af det sociale medie under coronakrisen.

I formarkedet stiger aktien 4,3 pct. til 24 dollar.

Underholdingskæmpen Walt Disney kan også komme i fokus fredag, efter at selskabet torsdag meddelte, at det vil sende nogle amerikanske ansatte hjem på orlov i april.

I formarkedet falder aktien 1 pct. til 96 dollar.

Aktiemarkedets helt store vindere torsdag, oliekæmperne Chevron og Exxon Mobil, ser ud til fortsætte stigningerne fredag. I formarkedet sender investorerne Chevron-aktien opmed 1,3 pct. efter en stigning på 11,0 pct. torsdag.

Exxon Mobil-aktien stiger i formarkedet 1,6 pct. efter en stigning på 7,7 pct. torsdag.

/ritzau/FINANS

Nicoline Lärka Sørensen

Tags:  Preview❯  Shares❯  USA❯ 

Relaterede nyheder