USA/tendens: Røde takter efter nyheder fra rentemøder

Udgivet den 12-12-2019  |  kl. 14:50  |  

Der er lagt op til små fald på det amerikanske aktiemarked ved handelsstart torsdag, hvor investorerne vurderer de senest meldinger fra både den amerikanske centralbank, Federal Reserve, og den europæiske pendant, ECB.

Omkring en time før børsåbningen i USA ligger futures for de tre ledende indeks, S&P 500, Dow Jones og Nasdaq, med små fald på mellem 0,1 og 0,2 pct.

Tidligere torsdag pegede futures ellers mod en positiv åbning i USA, men stigningerne er siden blevet udvisket.

Onsdag havde investorerne rettet blikket imod rentemødet i Federal Reserve.

Centralbanken fastholdt sin ledende rente efter at have sænket den på de foregående tre rentemøder.

Ifølge Federal Reserve er den nuværende pengepolitik "passende" for at understøtte blandt andet den økonomiske vækst.

Selv om fastholdelsen ikke kom som en overraskelse for markedet, var udmeldingerne alligevel med til at sende aktierne lidt højere op sidst på handelsdagen.

Det brede S&P 500-indeks sluttede onsdag 0,3 pct. højere, og det teknologitunge Nasdaq-indeks gik frem med 0,5 pct.

ECB FASTHOLDER OGSÅ RENTEN

Torsdag har ECB været på banen, og her blev renten også holdt i ro, og obligationsopkøbsprogrammet blev også fastholdt.

Samtidig oplyste centralbanken, som Christine Lagarde nu sidder i spidsen for, at den venter, at renterne vil blive fastholdt på "deres nuværende eller et lavere niveau", indtil inflationsudviklingen har vist sig at være robust.

Investorerne har generelt et hav af begivenheder at forholde sig til i denne uge, hvor det britiske parlamentsvalg afholdes, ligesom de nye amerikanske toldsatser på en række kinesiske varer lige nu stadig officielt står til at træde i kraft i weekenden.

SPORTSTØJSKONCERN DYKKER EFTER REGNSKAB

På selskabsfronten offentliggjorde den canadiske sportstøjkoncern Lululemon Athletica, der er noteret på børsen i USA, onsdag efter børslukketid et regnskab for tredje kvartal.

Lululemon kunne her fremvise en sammenlignelig salgsvækst - det vil sige salget i de butikker, der også var åbne i samme periode sidste år - på 17 pct. målt i faste valutakurser.

Det overgik forventningerne blandt analytikerne, der havde forudset en sammenlignelig vækst i salget på 14,2 pct., viser estimater indsamlet af Consensus Metrix ifølge Bloomberg News.

Tocifrede vækstrater i salget var dog ikke nok til at gøre investorerne tilfredse, og de sender selskabets aktie ned med 3,3 pct. i formarkedet.

Indtjeningen per aktie overraskede også positivt, da den post i tredje kvartal endte på 96 cent mod analytikernes forventning om en indtjening på 93 cent per aktie.

Lululemon Athletics forventninger til årets fjerde kvartal kan dog have været en skuffelse, skriver Bloomberg News, da midtpunktet var lidt lavere end ventet blandt analytikerne.

MERCKS OPKØB STIGER IGEN I FORMARKEDET

Det amerikanske biotekselskab Arqule stiger omvendt 0,9 pct. i formarkedet til 20,38 dollar. Kursniveauet er dermed over budprisen fra medicinalselskabet Merck.

Det kan skyldes, at nogle markedsdeltagere spekulerer i et modbud, skriver Bloomberg News.

Merck bød i denne uge 20 dollar per aktie for Arqule, hvilket var 107 pct. over fredagens lukkekurs.

Finanshuset Cantor Fitzgerald vurderer, at det er muligt, at der kommer flere budgivere, men at Merck giver bedst strategisk mening som køber. Derudover kan andre købere få problemer med de amerikanske konkurrencemyndigheder.

Apple-aktien falder omvendt 1 pct. i det amerikanske formarked, efter at finanshuset Credit Suisse har skrevet, at teknologigigantens iPhone-leveringer i Kina er faldet betydeligt i november. Det skriver Bloomberg News.

Finanshuset meddeler, at iPhone-leveringerne i Kina er dykket med voldsomme 35,4 pct. i november.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  Preview❯  Shares❯  USA❯ 

Relaterede nyheder