USA/tendens: Sigter mod grønt i udsigt til økonomisk støtte

Udgivet den 10-08-2020  |  kl. 14:51  |  

Stemningen op til handelsstart mandag eftermiddag er overvejende til den positive side på de amerikanske aktiemarked. Futures for tre toneangivende indeks - S&P 500, Nasdaq og Dow Jones - handles i plusser på 0,1-0,3 pct.

Det brede S&P 500-indeks endte fredag med et lille plus på 0,1 pct. Dow Jones-indekset steg 0,2 pct., mens Nasdaq tabte 0,9 pct.

Fra den amerikanske præsident Donald Trump kom der i weekenden ordre til fortsat støtte til økonomien med særligt henblik på arbejdsløshedsunderstøttelse, og det sætter aktiehandlerne pris på. Og endnu bedre er det, at demokraternes leder i Repræsentanternes Hus, Nancy Pelosi, og den amerikanske finansminister, Steven Mnuchin, er blevet enige om at genoptage de forhandlinger om hjælpepakker, som brød sammen i weekenden.

Men der flyder også malurt i bægeret.

Det gælder blandt andet data, der ifølge Reuters viser, at der nu er over fem millioner amerikanere, som er smittet med corona, og at den økonomiske genopretning er bremset op.

Dertil kommer øgede spændinger mellem USA og Kina i anledning af gensidige sanktioner overfor myndighedspersoner fra de to lande. Fra USA er der iværksat sanktioner mod Hongkongs leder Carrie Lam og ti andre ledere i ø-staten. Kina har mandag valgt at indføre sanktioner mod 11 fremtrædende amerikanere i det, der ligner en regulær gengældelsesaktion. Blandt de mest opsigtsvækkende navne på listen er de to republikanske toppolitikere Ted Cruz og Marco Rubio.

Yderligere har Donald Trump udelukket 45 kinesiske teknologiselskaber i 45 dage, mens delegationer fra Kina og USA gør klar til at genoptage handelsforhandlinger sidst på indeværende uge.

KODAK PÅ NEDTUR

Selskabsspecifikt er der frem mod åbningen negativ opmærksomhed til Kodak, der falder 40,2 pct. i formarkedet, efter at en aftale med den amerikanske regering om levering af farmaceutiske produkter for 765 mio. dollar er sat på hold efter aktuelle beskyldninger mod selskabet for uacceptabel adfærd.

Hotelkoncernen Marriott Internationals falder 0,5 pct. i formarkedet efter rapportering af et kvartalsunderskud på 64 cent per aktie, mens der ifølge Factset var ventet et underskud på 41 cent.

Krydstogtselskabet Royal Caribian Cruises falder 1,7 pct. i formarkedet efter offentliggørelse af et ringere end ventet kvartalsregnskab. Selskabet havde i andet kvartal et ordinært underskud på 6,13 dollar per aktie mod forventninger hos Factset om underskud på 4,82 dollar per aktie.

Salget er dykket med 94 pct. i andet kvartal til 175,6 mio. dollar, hvilket dog er over analytikerkonsensus på 129,2 mio. dollar.

Aktien i Simon Property Group løftes 5,2 pct. i formarkedet, efter at den største ejer af amerikanske indkøbscentre er kommet i forhandlinger med Amazon om at ændre nogle af sine lokaliteter til Amazon-centre. Selskabet vil senere mandag offentliggøre sit kvartalsregnskab.

/ritzau/FINANS

Henning Lars Nielsen

Tags:  Preview❯  Shares❯  USA❯ 

Relaterede nyheder