USA/tendens: Små udsving i sigte med fokus på Tesla og Amazon

Udgivet den 22-09-2020  |  kl. 14:34  |  

De amerikanske aktiemarkeder ligger tirsdag til at åbne med uensartede udsving, efter mandagens udvikling der gik hårdest ud over Dow Jones-indekset, mens det teknologitunge Nasdaq-indeks næsten kom tilbage i plus.

Futuren for det teknologitunge Nasdaq-indeks ligger med en stigning på 0,1 pct., mens futures for de to andre ledende indeks ligger med fald på 0,1 pct. for S&P 500-indekset og 0,3 pct. for Dow Jones-indekset.

S&P 500-indekset faldt mandag med 1,2 pct. Det var fjerde handelsdag på stribe i rødt, og den længste række i træk med tab siden slutningen af februar.

Aktiemarkederne har på det seneste været ramt af et stigende antal nye smittede med covid-19, hvor der mandag blev rapporteret 52.000 nye tilfælde i USA, hvilket ifølge John Hopkins-universitet er den største stigning på én dag siden 14. august.

- Volatiliteten vil fortsætte lidt endnu. I sidste ende vil turbulensen sandsynligvis blive et lille bump i et langvarigt bull-marked, siger Andrew Sheets, der er aktivstrateg hos Morgan Stanley, til Dow Jones Newswires.

- Men i øjeblikket bør investorerne holde krudtet tørt og ikke forsøge at købe aktier til discountpriser, siger Andrew Sheets.

TESLA I FOKUS MED BATTERIDAG

Tesla-aktien indikeres 4,8 pct. lavere i det amerikanske formarked forud for meldingerne på el-bilproducentens længe ventede batteridag, der dog først begynder, efter at aktiemarkederne er lukket.

Forud for batteridagen tweetede koncernchef, Elon Musk, mandag efter lukketid, at enhver ny teknologiafsløring på tirsdagens batteridag måske ikke vil nå en seriøs højvolumen produktion før 2022.

- Selv hvis vores batterileverandører kører med maksimal hastighed, så forventer vi stadig betydelige mangler i 2022 og længere frem, hvis vi ikke selv gør noget, skrev Musk på Twitter.

AMAZON OG APPLE INDIKERES HØJERE PÅ ANALYTIKERMELDINGER

Amazon.com indikeres 2,0 pct. højere, efter at finanshuset Bernstein har hævet sin anbefaling af internetaktien til "outperform" fra "market perform".

Bernstein pointerer, at e-handel permanent er bøjet opad, og at investeringerne, som Amazon.com har lavet, har positioneret selskabet godt på den lange bane.

Apple-aktien ligger med et plus på 0,8 pct. i formarkedet også til at fortsætte mandagens positive takter, hvor aktien blev sendt op med 3 pct.

Finanshuset Raymond James har hævet sit kursmål for aktien til 120 dollar fra 110 dollar, idet der henvises til optimisme med hensyn til den kommende iPhone.

AUTOZONE LEVERER BEDRE END VENTET SAMMENLIGNELIG SALGSVÆKST

Bilreservedelsforhandleren Autozone har leveret et bedre end ventet sammenligneligt salg i det forskudte fjerde kvartal.

Det sammenlignelige salg er steget med 21,8 pct. i fjerde kvartal, hvilket er betydeligt over analytikerprognosen på 9,3 pct.

Indtjeningen per aktie er øget til 30,93 dollar fra 22,59 dollar. Indtjeningsmarginalen på 53,1 pct. er dog lidt under analytikerkonsensus på 53,6 pct.

Autozone-aktien indikeres 4,6 pct. lavere i det amerikanske formarked.

Den amerikanske centralbanks førstemand, Jerome Powell, kan tirsdag påvirke markederne, når han sammen med finansminister Stephen Mnuchin klokken 16.30 indtager talerstolen i Kongressen.

/ritzau/FINANS

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Preview❯  Shares❯  USA❯ 

Relaterede nyheder