USA/tendens: S&P 500 igen på rekordkurs med fokus på inflation

Udgivet den 09-04-2021  |  kl. 14:14  |  

Der udsigt til en grøn åbning for S&P 500-indekset, og der er dermed endnu en rekord i sigte, hvor blandt andet bankerne kan være med til at drive opturen, efter at øgede inflationsbekymringer har løftet renterne.

Futuren for S&P 500-indekset stiger 0,1 pct. og for Dow Jones-indekset indikeres en stigning på 0,2 pct. Futuren for det teknologitunge Nasdaq-indeks falder med 0,1 pct.

Torsdag steg S&P 500-indekset til rekord, efter at den amerikanske centralbankchef Jerome Powell signalerede, at centralbanken ikke er tæt på at reducere støtten til den amerikanske økonomi.

- Så længe den pengepolitiske stimulus er lempelig og så længe finanspolitikken er lempelig, så vil ethvert fald i aktierne sandsynligvis blive mødt af købere, siger Giles Coghlan, chefvalutaanalytiker hos HYCM, til Reuters.

Renterne faldt torsdag, men fredag er tendensen vendt og renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation stiger med 4 basispoint til 1,67 pct.

Det sker, efter en større end ventet stigning i både producent- og forbrugerpriserne i Kina. Før markedets åbning kan der komme mere fokus på inflationen når de amerikanske producentpriser præsenteres klokken 14.30.

De stigende renter er med til at understøtte bankaktierne, hvor Bank of America indikeres 0,7 pct. højere, og JPMorgan indikeres til at åbne med et plus på 0,6 pct.

LEVI'S BLIVER BELØNNET FOR BEDRE END VENTET REGNSKAB

Tøjproducenten Levi Strauss - også kendt som Levi's - der er berømt for sine blå jeans, leverede bedre end ventet på både top- og bundlinje i første kvartal.

Levi's leverede i første kvartal en omsætning på 1,31 mia. dollar mod ventet 1,25 mia. dollar blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Det blev omsat til en justeret indtjening per aktie på 0,34 dollar mod ventet 0,24 dollar blandt analytikerne.

Selskabet løfter i regnskabet også sit kvartalsudbytte til 6 cent per aktie fra 4 cent per aktie.

Finanshuset Evercore ISI vurderet, at det vigtigste fra telekonferencen var den positive ændring i ledelsens tone i forhold til for seks måneder siden.

Aktien bliver belønnet med en stigning på 5,6 pct. i det amerikanske formarked.

HONEYWELL OG CARNIVAL FÅR LØFTEDE ANBEFALINGER

Den amerikanske industrigigant Honeywell har fået løftet sin anbefaling til "køb" fra "hold" af Deutsche Bank, efter at aktien i år har underperformet i forhold til konkurrenterne på trods af en attraktiv eksponering mod slutmarkederne og muligheden for en positiv overraskelse i indtjeningen per aktie.

Honeywell-aktien indikeres 2 pct. højere i det amerikanske formarked.

Krydstogtselskabet Carnival Corp. aflagde regnskab tirsdag, og i kølvandet af dette har finanshuset Credit Suisse løftet sin anbefaling for aktien til "outperform" fra "neutral.

Analytiker Benjamin Chaiken henviser til den større sandsynlighed for en genstart af krydstogtsejladserne i midten eller slutningen af sommeren samt positive efterspørgsels- og prismeldinger i forbindelse med telekonferencen efter tirsdagens regnskab.

Carnival indikeres 1,5 pct. højere i det amerikanske formarked.

Fly- og våbenproducenten Boeing har identificeret et potentielt elektrisk problem på nogle af selskabets 737 Max-fly og det har advaret 16 kunder om, at de bør holde fly af den type på jorden.

Det pointeres, at problemet ikke er relateret til de tekniske problemer, der gav flyet flyveforbud i næsten to år, efter to flystyrt med 346 døde til følge.

Boeing-aktien ligger fredag til at åbne med et fald på 0,6 pct.

/ritzau/FINANS

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Preview❯  Shares❯  USA❯ 

Relaterede nyheder