USA/tendens: Teknologi fortsætter i rekordsporet

Udgivet den 25-01-2021  |  kl. 14:27  |  

Mens udsigten til en positiv åbning synes entydig for de amerikanske teknologiaktier er perspektiverne for de to andre toneangivende aktieindeks, S&P 500 og Dow Jones, mere spegede frem mod handelsstart på aktiemarkederne i New York.

Futuren for det teknologidominerede Nasdaq-indeks handles før åbningen med et plus på 0,9 pct., mens futuren for S&P 500-indekset blot stiger 0,1 pct., og for Dow Jones-futuren er der tale om et fald på 0,4 pct.

Dermed kan det se ud til, at mandagens handel udbygger fredagens rekord for Nasdaq-indekset og måske også tilbagegangen for Dow Jones-indekset, som tabte 0,6 pct. fredag. S&P 500-indekset lukkede fredag 0,3 pct. lavere.

TEKNOLOGIREGNSKABER PÅ RADAREN

Handlerne har fra ugens begyndelse opmærksomheden rettet mod en række større regnskaber fra de amerikanske teknologigiganter og på forventningerne om, at den nye præsident, Joe Biden, vil få sin plan om en gigantisk hjælpepakke på 1900 mia. dollar gennem Kongressen.

Microsoft ventes at præsentere regnskab tirsdag, og aktien ligger 1,5 pct. højere i formarkedet. Finanshuset Wedbush har løftet sin anbefaling af aktien i forventning om fremgang i cloud-forretningen.

Tilsvarende løftes de såkaldte "bliv-hjemme" aktier i Facebook og Apple med 1,5 pct. og 2,8 pct. inspireret af den fremgang Netflix præsterede i sidste uge, noterer Reuters. Raymond James har hævet sit kursmål for Apple til 150 dollar fra 140 dollar, idet finanshuset har hævet sine estimater forud for onsdagens regnskab.

Den amerikanske computerspil- og forbrugerelektronikkæde Gamestop fortsætter sin hæsblæsende kursudvikling med en stigning på 46,1 pct. i formarkedet mandag.

Fredag steg aktien 51 pct. til 65 dollar og kunne dermed prale af at være mere end tredoblet i værdi på mindre end to uger.

Udviklingen er ifølge Bloomberg News svær at forklare med selskabets regnskabstal. Både i år og næste år ventes Gamestop at få et underskud, og aktien sluttede fredag over 50 dollar højere end analytikernes gennemsnitlige kursmål.

Kæden er ramt af, at salget af computerspil er flyttet over på nettet, og koncernen med mange fysiske butikker er ikke hurtigt nok flyttet med, hvilket ledelsen dog nu forsøger at råde bod på.

KLEENEX_EJER OVERRASKER POSITIVT

Før markedsåbningen er der mandag allerede set regnskab fra Kimberly-Clark, der blandt andet ejer Kleenex og en række toiletpapirmærker. Selskabets justerede indtjening per aktie lander på 1,69 dollar, mens der ifølge Bloomberg var ventet 1,62 dollar blandt analytikerne.

Samtidig hæver Kimberly-Clark der kvartalsvise udbytte til 1,14 dollar per aktie fra 1,07 dollar per aktie i 2020.

Aktien løftes 1,7 pct. før handelsstart.

AMC Entertainment indikeres 37,5 pct. højere i formarkedet, efter at biografoperatøren succesfuldt har rejst eller fået tilsagn om en kapitalforhøjelse på 917 mio. dollar.

Det skriver Bloomberg News.

Det betyder ifølge koncernchef Adam Aron, at enhver snak om en forestående konkurs er fejet helt af bordet. Aktien blæser op med 38,8 pct. frem mod markedsåbningen.

MERCK FOKUSERE VACCINEUDVIKLING

Medicinalkoncernen Merck & Co. har besluttet at stoppe udviklingen af sine to vaccinekandidater mod covid-19, efter at data fra et klinisk fase 1-studie har vist, at de to vaccinekandidater ikke kunne generere samme immunrespons som andre covid-19-vacciner.

Det skriver Bloomberg og selskabet bekræfter det i en meddelelse.

Det er udviklingen af vaccinekandidaterne V590 og V591, der er blevet stoppet.

Merck vil i stedet fokusere sin covid-19-forskningsstrategi og produktionskapacitet på to terapeutiske kandidater, der går under navnene MK-4482 og MK-7110.

MK-4482 er ved at blive evalueret i et klinisk fase 2/3-studie, og for MK-7110 har foreløbige data fra et fase 3-studie vist mere end 50 pct. reduktion i risikoen for dødsfald eller åndedrætssvigt hos patienter, der er indlagt med moderat til svær covid-19.

Aktien taber 1,2 pct. i formarkedet

/ritzau/FINANS

Henning Lars Nielsen

Tags:  Preview❯  Shares❯  USA❯ 

Relaterede nyheder