USA/tendens: Teknologiaktier står til fald på endnu en rød dag

Udgivet den 21-01-2022  |  kl. 14:16  |  

Det peger i retningen af endnu en rød dag på det amerikanske aktiemarked fredag, hvor det teknologitunge Nasdaq-indeks fortsat befinder sig i korrektionsterritorium.

Nasdaq-futuren falder 0,9 ct. knap en time før åbning, mens det brede S&P 500-indeks følger i hælene med et fald på 0,5 pct. Dow Jones indikeres at falde 0,3 pct.

Torsdag tabte Nasdaq-indekset 1,3 pct., og dermed er det samlede fald 11,9 pct. siden indeksets seneste top på 16.057,44 den 19. november sidste år.

S&P 500-indekset mistede samtidig 1,1 pct. torsdag, mens Dow Jones tabte 0,9 pct.

Usikkerheden i aktiemarkedet er generelt vokset med de stigende renter og den pludseligt meget høgeagtige tilgang fra Federal Reserve.

- Det er et rigtig dårligt signal. Vi skal gerne meget snart have noget mere stabilitet ind i markedet. Det håber vi at kigge ind i med de store it-selskaber og vækstselskaber, der kommer med regnskaber for 2021 snart. Det er dem, der skal sikre det, siger Lars Skovgaard Andersen, der er seniorstrateg hos Danske Bank, til MarketWire.

Blikket vil fredag også være rettet mod Schweiz, hvor udenrigsministre fra USA og Rusland mødes for at diskutere situation i Ukraine.

Mange steder holder man lige nu vejret, fordi der er usikkerhed omkring, hvorvidt Rusland kan finde på at invadere Ukraine, og også det skaber ekstra usikkerhed på de finansielle markeder.

- Det er med til at give lidt ekstra af de her forstyrrelser, vi ser lige nu, fordi det presser energipriserne op, og det slår igennem på renterne, siger Lars Skovgaard Andersen.

NETFLIX VENTER FÆRRE NYE ABONNENTER

Fredag går det særligt hårdt ud over Netflix, der torsdag efter børslukning fremlagde regnskab, hvor forventningerne til abonnentsalget skuffede.

Aktien dykker 19,5 pct. i formarkedet.

Det har også fået store finanshuse til at tage aktien under lup, og de står nærmest i kø for at sænke deres estimater for indtjeningen hos streamningtjenesten.

Både Morgan Stanley, KeyBanc Capital, Barclays, Credit Suisse og Baird har sænket deres anbefalinger og kursmål efter regnskabet.

Hos Morgan Stanley og Credit Suisse er kursmålet sat ned til 450 dollar fra henholdsvis 750 og 740 dollar tidligere. Barclays har rykket sit kursmål helt ned til 425 dollar, hvilket er 37 pct. lavere end de foregående.

Under coronapandemien har befolkninger rundt om i verden tilbragt mange timer i hjemmet, og det var til gavn for Netflix, der omvendt nu påvirkes af genåbninger og aftagende restriktioner.

Netflix satser derfor kun på at kunne tiltrække 2,5 mio. nye abonnenter i det igangværende kvartal, mens analytikere havde satset på 6,3 mio., viser estimater indsamlet af Bloomberg.

Også andre teknologiselskaber som Amazon, Meta Platforms og Alphabet tynges af den røde stemning i Nasdaq-indekset, og de tre selskabers aktier falder i omegnen af 1 pct. i formarkedet.

PELOTON STÅR TIL GENOPREJSNING

En anden af pandemiens vindere, leverandøren af fitness-udstyr Peloton, havde en hård dag torsdag, men ser ud til at få en anelse genoprejsning fredag.

Aktien stiger 5 pct. i formarkedet efter at have smidt 23,9 pct. torsdag.

Først forlød det, at selskabet har indstillet produktionen for dele af sit fitness-udstyr grundet manglende efterspørgsel og i et forsøg på at reducere omkostninger.

En telekonference senere torsdag bekræftede, at selskabet tilpasser produktionen grundet en negativ udvikling. Topchef John Foley indikerede samtidig kommende omkostningsbesparende tiltag.

INTEL VIL PRODUCERE I USA

Den amerikanske chipproducent Intel har planer om at skyde mindst 20 mia. dollar i en ny fabrik til produktion af computerchips i delstaten Ohio, fortæller kilder til avisen Wall Street Journal.

Fabrikken skal angiveligt bygges i delstatens hovedstad Columbus, og vil være en del af Intels indsats for at udvide sin chipproduktion.

Hidtil har produktionen af computerchips primært fundet sted i Asien. Coronapandemien har imidlertid belyst nødvendigheden af at rykke produktionen hjem for at undgå udfordringer med forsyningskæderne.

Aktien falder 0,1 pct. i formarkedet.

.\\˙ MarketWire

Trine Vestergaard

Tags:  Preview❯  Shares❯  USA❯