USA/tendens: Udsigt til fald - FAAG-aktierne i fokus

Udgivet den 30-10-2020  |  kl. 13:21  |  

Efter stigninger torsdag i de tre ledende indeks i USA er der fredag udsigt til fald. Aktier i de såkaldte FAANG-aktier minus N - Netflix - vil være i fokus, efter at Facebook, Amazon, Apple og Googles moderselskab Alphabet, alle leverede tal efter børstid torsdag.

Futures på de tre store indeks i USA ligger en times tid før åbning med fald på mellem 0,7 og 1,1 pct. Størst er faldet i Nasdaq-indekset.

Det brede S&P 500-indeks steg torsdag 1,2 pct., mens Nasdaq vandt frem med 1,6 pct., og Dow Jones gik op med 0,5 pct. De tre indeks indhentede dog kun en beskeden del af onsdagens massive fald.

FACEBOOK STRAFFES TRODS FREMGANG

Facebook falder i fredagens formarked med 1,1 pct. til 278,03 dollar, selv om koncernen i sit tredje kvartal, der blev præsenteret torsdag efter børslukning, trumfede forventningerne.

Verdens største sociale medies overskud per aktie steg i perioden fra 2,12 til 2,71 dollar, mens analytikerne ifølge Bloomberg News havde regnet med 1,91 dollar.

Omsætningen gik sideløbende op med 22 pct. til 21,47 mia. dollar mod ventede 19,884 mia. dollar.

Heraf udgjorde annoncesalget 21,22 mia. dollar, hvilket også var en vækst på 22 pct., og Facebook regner med en fremgang i fjerde kvartal på denne post, som er større end i tredje. Boykotten, der startede i juli, fra en række store annoncører, som ikke mener, Facebook gør nok for at stoppe hadsk og nedsættende tale på sine platforme, har altså ikke sat sig de dybeste spor på det sociale medies indtægter.

APPLE SKUFFER PÅ IPHONE- OG KINASALG

Overordnet var tallene fra Apples fjerde kvartal bedre end ventet, men salget af iPhone skuffede dog i forhold til estimaterne, ligesom salget i Kina bakkede kraftigt. Samtidig afholder koncernen sig fra at give et bud på omsætningen i sit igangværende første kvartal.

Apple fik i sit fjerde kvartal en stigning i omsætningen på knap 3 pct. til 64,70 mia. dollar mod ventede 63,47 mia. dollar, mens overskuddet per aktie blev på 73 cent, sammenlignet med 76 cent et år tidligere, og mod et konsensusestimat på 70 cent, ifølge Bloomberg News.

Salget af iPhones skuffede dog, da det landede på 26,44 mia. dollar mod spåede 27,06 mia. dollar.

Salget i Kina faldt dog med 29 pct. til 7,95 mia. dollar mod 11,13 mia. dollar, hvilket er den ringeste udvikling i regionen i årevis. En forklaring kan dog være den udskudte lancering - på grund af pandemien - af iPhone 12 med 5G-teknologi, som kan betyde, at de kinesiske forbrugere har ventet på den kommende model.

AMAZON SLÅR FORVENTNINGER

Amazon trumfede i tredje kvartal klart analytikernes forventninger og salgsprognosen for fjerde er også bedre end ventet. Alligevel sætter aktien sig med 1,5 pct. i fredagens formarked til 3165 dollar, da buddet på driftsindtjeningen i månederne frem til nytår skuffede.

Amazon regner med en omsætning i sit fjerde kvartal i intervallet 112 til 121 mia. dollar, mens konsensus på Wall Street ifølge Bloomberg News på forhånd lød på bare 112,47 mia. dollar.

Spådommen om en driftsindtjening i et interval på 1,0 til 4,5 mia. dollar er dog markant under forventningerne hos analytikerne, der så 5,95 mia. dollar. Midtpunktet af prognosen ligger altså 52 pct. lavere end forventningerne i markedet.

Internetgiganten oplevede ellers i sit tredje kvartal en stigning omsætningen på 37 pct. til 96,10 mia. dollar mod ventede 92,71 mia. dollar, mens overskuddet per aktie blev på 12,37 dollar, sammenlignet med 4,23 dollar et år tidligere, og mod et konsensusestimat på 7,55 dollar, ifølge Bloomberg News.

ALPHABET STIGER - OVERGIK FORVENTNINGER OVER ALT

Googles ejer, Alphabet, stiger derimod i fredagens formarked med en stigning på 6,4 pct. til 1666,94 dollar. Koncernen overgik stort set over hele linjen forventningerne i markedet.

Koncernen med verdens største søgemaskine oplevede i sit tredje kvartal en stigning i nettoomsætningen, altså før udgifter til trafikkøb, på 16 pct. til 38,01 mia. dollar mod ventede 35,35 mia. dollar.

Væksten i tredje kvartal var dermed langsommere end for et år siden, da den var på knap 20 pct., men det var en klar bedring efter et årsfald i andet kvartal på godt 1 pct.

Overskuddet per aktie blev på 16,40 dollar, sammenlignet med 10,12 dollar et år tidligere, og mod et konsensusestimat på 11,42 dollar, ifølge Bloomberg News.

Driftsresultatet landede samtidig på 11,21 mia. dollar, en fremgang på 22 pct., mod ventede 8,42 mia. dollar. Dermed sikrede ejeren af Youtube sig en stigning i overskudsgraden fra 23 til 24 pct., mens godt 19 pct. var ventet.

TWITTER KVIDRER IKKE EFTER TAL

Aktien i det sociale medie Twitter dykker 15,9 pct. i formarkedet til 44,12 dollar. Koncernen skuffede i tredje kvartal med færre nye brugere end ventet. Selvom koncernens toplinje og indtjening faktisk overraskede ganske positivt så sendes aktien alligevel ned.

Twitter havde i tredje kvartal 187 mio. daglige aktive brugere, og det var en vækst på 42 mio. brugere svarende til 29 pct. på årsbasis, men mindre end de ventede 195 mio. daglige aktive brugere, og altså mindre end den ventede vækst på næsten 34 pct.

Set i forhold til andet kvartal var fremgangen på 1 mio., mens antallet af brugere i netop andet kvartal var vokset med 20 mio. i forhold til første.

Twitter oplevede i sit tredje kvartal en stigning i omsætningen på 7 pct. til 936 mio. dollar mod ventede 781 mio. dollar, mens det justerede overskud per aktie blev på 19 cent, sammenlignet med 20 cent et år tidligere, og mod et konsensusestimat på 5 cent, ifølge Bloomberg News.

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen

Tags:  Preview❯  Shares❯  USA❯ 

Relaterede nyheder