USA/tendens: Udsigt til mindre fald - Fedex belønnes for opjustering

Udgivet den 17-03-2023  |  kl. 13:42  |  

Barometeret for risiko skiftede flere gange i ugens løb, men på ugens sidste handelsdag står det over svinger mellem "risk-on" og "risk-off" op til weekenden. Der er fredag en times tid før åbningen udsigt til en svag negativ start fredag, når det amerikanske aktiemarked åbner for handel klokken 14.30. Det viser kurserne på futures for de tre ledende amerikanske aktieindeks.

Der er fredag fortsat nervøsitet for tilstanden i det finansielle system, der ellers blæste lidt over torsdag, da likviditetsbekymringer tyngede stemningen omkring den schweiziske investeringsbank Credit Suisse og den amerikanske regionalbank First Republic Bank.

Credit Suisse fik lovning på at kunne låne op til 50 mia. schweizerfranc af den schweiziske centralbank, mens First Republic i USA fik en aftale i hus med flere private banker om at sætte 30 mia. kr. ind i den nødlidende bank.

Futures for Dow Jones-indekset falder 0,4 pct., mens det brede S&P 500 falder 0,2 pct. Det teknologidominerede indeks, Nasdaq, stiger derimod 0,1 pct.

Målt på det brede indeks er der dog udsigt til en uge i plus. S&P 500-indekset er frem til torsdag steget 2,5 pct. over ugen.

Torsdag sendte udsigten til nok et bankkrak efter Silicon Valley Bank og Signature Bank aktierne godt i rødt fra start, men frygt blev, som handelsdagen skred frem, vendt til glæde.

Det brede S&P 500-indeks steg 1,8 pct. Dow Jones-indekset steg 1,2 pct, mens Nasdaq-indekset vandt mest med en fremgang på 2,5 pct.

FEDEX STIGER EFTER OPJUSTERING

Efter børstid landede amerikanske logistikselskab Fedex' regnskab for tredje kvartal, hvor forventningerne til det ordinære resultat per aktie er blevet skruet op.

I formarkedet fredag stiger Fedex-aktien 11,7 pct. til 227,90 dollar og udbygger dermed stigning torsdag i den ordinære handel på 4,5 pct.

Fedex venter nu i det forskudte regnskabsår 2022/23 et justeret resultat per aktie på 14,60-15,20 dollar mod tidligere 13-14 dollar. Det er samtidig højere end konsensus blandt analytikerne på 13,57 dollar per aktie ifølge Bloomberg News.

I tredje kvartal leverede Fedex en justeret indtjening per aktie på 3,41 dollar, hvilket oversteg analytikerkonsensus på 2,71 dollar.

FIRST REPUBLIC SUSPENDERER AKTIONÆRUDBYTTE

First Republic Banks aktie tog torsdag i den ordinære handel og i eftermarkedet en flyvetur - op og ned. I formarkedet fredag falder aktien med knap 14 pct. til 29,62 dollar. I den ordinære handel steg aktien 10 pct.

Faldet i formarkedet skyldes ifølge Bloomberg News, at First Republic har valgt at suspendere udbyttet til sine aktionærer.

Aktien steg torsdag efter at flere amerikanske storbanker efter aftale med flere storbanker i koordination med den amerikanske regering har indsat 30 mia. dollar i den nødlidende bank, der for en stund var i bund af S&P 500-indekset med et fald på mere end 36 pct.

Banken har efter amerikansk børslukning meddelt, at den inden tilsagnet fra de amerikanske banker, der blandt andet tæller JPMorgan Chase, Morgan Stanley, Citigroup og Bank of America foruden andre, havde 34 mia. dollar i likvide midler.

First Republic Bank er nu fokuseret på at nedbringe sine lån og vil reevaluere størrelse og sammensætningen af sin balance.

US STEEL LØFTES AF OPJUSTERING

US Steel stiger i formarkedet med 5,6 pct. til 25,90 dollar.

Efter at have fået ros fra et par analysehuse efter at have givet forventninger til første kvartal, der ifølge Bloomberg News var markant bedre end ventet.

Selskabet venter et ordinært EBITDA på 375 mio. dollar mod tidligere knap 305 mio. dollar. Det ordinære overskud per aktien ventes at ende på 58-63 cent mod ventet ifølge Bloomberg på 18 cent.

Warner Bros stiger i formarkedet 3,7 pct. til 14,16 dollar. Analytikere hos Wells Fargo og Wolfe Research har løftet anbefalingen. Wells Fargo fremhæver samtidig, at aktien er undervurderet sammenlignet med tilsvarende typer aktier.

.\\˙ MarketWire

Claus Mikkelsen

Tags:  Preview❯  Shares❯  USA❯ 

Seneste nyheder

17:55 Europa/lukning: Holdt plusset intakt trods renteløft efter ventede inflationstal
17:30 Olieprisen ramt af skuffende detaljer om Opecs produktionsnedskæring
17:08 Torsdagens aktier: Vestas i vælten i positivt C25
17:02 Torsdagens obligationer: Rentestigninger trods aftagende inflation
16:15 NKT-konkurrent ser energiudviklere ramt af potentielt stort hop i kobberprisen
15:53 USA/åbning: Fortsat vægelsindet udvikling efter ventet fald i inflation
14:57 Valuta: Dollar holder skansen fortsat aftagende inflation
14:46 Mindre renteløft og dollarstyrkelse efter amerikanske nøgletal
13:59 Abbvie udvider kræftporteføljen med opkøb af Immunogen for 10,1 mia. dollar
13:49 USA/tendens: Positive forventninger til eftermiddagens inflationstal løfter stemningen
13:38 Abbvie udvider kræftporteføljen med opkøb af Immunogen for 10,1 mia. dollar
13:02 Europa/aktier: Afventer USA-tal og sigter mod højeste niveat i mere end to måneder
12:45 RTX bekræfter stærkt årsregnskab - ser faldende efterspørgsel til næste år
12:12 Obligationer/middag: Lille renteplus trods positive inflationsdata
11:54 MT Højgaard får ny topchef - henter tidligere direktør for NCC og Huscompagniet
11:48 Aktier/middag: Vestas topper stilfærdigt stigende eliteindeks
11:32 Gaspriserne vender og stiger efter kolde dage - men lagrene er godt fyldte
11:31 En lavere inflation end ventet i eurozonen er "hammer positivt" mener cheføkonom
11:00 Vestas skærer 200 stillinger fra i Ringkjøbing - øger aktiviteter i Lindø og Nakskov
10:20 Dr Martens styrtdykker efter nedjustering