USA/tendens: Udsigt til rød start med mest pres på teknologi

Udgivet den 04-05-2021  |  kl. 14:29  |  

De amerikanske aktiemarkeder ligger tirsdag til at åbne med moderate fald, idet investorerne fortsætter med at rotere ud af pandemivindere såsom teknologi og fortsætte ind i sektorer, der står til at vinde fra genåbningen af økonomien.

Futures for de tre toneangivende amerikanske aktieindeks ligger i rødt, hvor det teknologitunge Nasdaq-indeks ligger til at åbne med et fald på 0,7 pct., mens S&P 500-indekset og Dow Jones-indekset ligger til at åbne med fald på 0,3 og 0,2 pct.

I takt med at det økonomiske opsving tager fart, takket være den succesfulde vaccineudrulning, så er investorerne dog stadig klar over de underliggende risici, hvor inflationen udgør den primære.

- Vi tror dog, at det inflationære pres vil fortsætte i år, og det er drevet af den politik, vi har set på global plan. På kort sigt kan du forvente nogle tilbagefald i markederne, men den generelle stemning er positiv, siger Rupal Agarwal, kvantitativ strateg hos Sanford C Bernstein, til Bloomberg TV.

ENERGISELSKABER I HOPLA OG PRES PÅ TEKNOLOGI

De cykliske aktier ligger til at få en god start på dagen, hvor olieselskaberne indikeres højere med plusser på 1 pct. til både Chevron og Exxon Mobil.

Olieselskaberne bliver løftet sammen med oliepriserne, der tirsdag er understøttet af øget optimisme om at en genopretning af den økonomiske aktivitet i USA og Europa vil understøtte efterspørgslen.

Modsat er der pres på teknologiaktierne, hvor både Amazon og Facebook indikeres 1 pct. lavere.

PFIZER LEVERER VOLDSOM OPJUSTERING

Den amerikanske medicinalvirksomhed Pfizer har opjusteret forventningerne blandt andet efter et bedre end ventet salg af corona-vaccine.

I år venter selskabet en covid-vaccineomsætning på omkring 26 mia. dollar mod tidligere var skønnet 15 mia. dollar. Her ventede analytikerne 18,59 mia. dollar.

Selskabet løftede forventningerne til det ordinære overskud per aktie til 3,55-3,65 dollar fra tidligere 3,10 - 3,20 dollar. Omsætningen ventes nu at blive mellem 70,5 og 72,5 mia. dollar mod tidligere 59,4-61,4 mia. dollar.

Første kvartal endte med en omsætning på 14,6 mia. dollar mod ventet 13,62 mia. dollar ifølge estimater indsamlet af Bloomberg. Det ordinære overskud per aktie blev på 93 cent mod ventet 78 cent.

Pfizer-aktien bliver sendt op med 1,7 pct. i det amerikanske formarked.

CVS OG DUPONT LEVERER OGSÅ MERE END VENTET

CVS Health, der driver både en apotekerkæde, en sygekasse og en sygeforsikringsafdeling, leverede bedre end ventet i første kvartal.

Den ordinære indtjening per aktie landede på 2,04 dollar i kvartalet mod ventet 1,71 dollar, og omsætningen blev på 69,1 mia. dollar mod ventet 68,5 mia. dollar i første kvartal 2020.

CVS-aktien indikeres 2,8 pct. højere i det amerikanske formarked.

Dupont de Nemours, der blandt andet laver materialer til byggeri og bilproduktion, har leveret et bedre end ventet regnskab for første kvartal, og prognoserne for det igangværende andet kvartal ligger også over konsensus i markedet.

Efterspørgslen på tekniske polymer var stærk, lyder det fra Dupont, der dog pointerer, at globale leveringsbegrænsninger på vigtige råvarer har resulteret i et lavt encifret fald. Dette fald ventes at blive genvundet, når råvarebegrænsningerne bliver lettet.

Dupont-aktien indikeres 0,1 pct. højere i formarkedet.

/ritzau/FINANS

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Preview❯  Shares❯  USA❯ 

Relaterede nyheder