USA/tendens: Udsigt til rød start på ugen i recessionstynget marked

Udgivet den 05-07-2022  |  kl. 14:29  |  

Recessionsfrygten har tirsdag fået taget i de amerikanske investorer, der efter en forlænget weekend sender de amerikanske aktieindeksfutures i rødt.

Det er bekymringer over den løbske inflation med dertilhørende renteforhøjelser i centralbankerne verden over, der tirsdag trykker.

Mandag var det amerikanske aktiemarked lukket i forbindelse med USA's uafhængighedsdag. Fredag bød på stigninger til de toneangivende indeks på 0,9-1,1 pct., hvor det største plus gik til det brede S&P 500-indeks.

Torsdag markerede slutningen på første halvår af 2022 - det værste af sin slags for de amerikanske aktier i 52 år. Siden januar er S&P 500 faldet 20,6 pct., og det teknologitunge Nasdaq-indeks er svundet ind med knap 30 pct.

Og noget tyder på, at de amerikanske aktieindeks endnu ikke har fundet sig selv i andet halvår. Futures for de toneangivende indeks peger godt en timer inden handelsstart på fald på 1,0-1,3 pct.

Inflationen i USA steg i maj til 8,6 pct. Det er det højeste niveau i over 40 år. Inflationen kan dog være taget til i juni, mener økonomer adspurgt af Bloomberg News. Konsensus lyder på en stigning til 8,8 pct. for opgørelsen, der offentliggøres den 13. juli.

Det kan presse den amerikanske centralbank, Federal Reserve, yderligere til at stramme rentesskruen ved rentemødet den 27. juli. Senest blev renten løftet med 75 basispoint med et løfte om et løft i niveauet 50-75 basispoint ved næste møde.

Onsdag kan investorerne få lidt indsigt i centralbankens diskussioner, når mødereferatet offentliggøres klokken 20.

COWEN STIGER PÅ OPKØBSRYGTER

Mæglerhuset Cowen rygtes som et muligt opkøbsmål, og det får selskabets aktie til at stige 14 pct. i formarkedet.

Det er den canadiske bank Toronto-Dominion, der ifølge Bloomberg har vist interesse for Cowen. Det skete allerede sent fredag, men på grund af den amerikanske uafhængighedsdag mandag, viser effekten sig først på markedet nu.

Ifølge investeringsbanken Piper Sandler vil en sammenlægning af de to selskaber give god mening både i forhold til at udvide finansielle services og på grund af den nuværende værdisætning af Cowen, skriver Bloomberg.

Investeringsbanken har ligeledes set på aktien i Netflix og har i den forbindelse skåret en luns af kursmålet, der nu lyder på 210 dollar fra 293 dollar.

Til gengæld ser Piper Sandler et omsætningspotentiale i Netflix' forretningsmodel med reklamer til streamingkunderne på 1,14 mia. dollar i kvartalet. Den nye abonnementstype ventes lanceret inden udgangen af 2022.

Aktien dykker 1,2 pct. til 177,88 dollar i det amerikanske formarked. Aktien er faldet knap 70 pct. i første halvår.

TESLAS PRODUKTION SLOG REKORD I JUNI

Elbilproducenten Tesla måtte i andet kvartal se sin produktion svinde ind sammenlignet med den i første kvartalet. Det er første gang i mere end to år, at antallet af leveringer af biler falder sammenlignet med et foregående kvartal.

Det er, på trods af at produktionen i juni var rekordhøj, skriver Bloomberg News. Det er godt nyt for investorerne i elbilproducenten, vurderer analytiker i CFRA Research Garrett Nelson, da det vil "hjælpe med at bekræfte over for investorerne, at problemerne med produktionen bør være begrænset til andet kvartal".

I andet kvartal leverede Tesla 254.695 biler mod ventet 261.181.

Juniproduktion til trods falder aktien i elbilproducenten forud for amerikansk børsåbning med 1,6 pct.

.\\˙ MarketWire

Morten Frederik Heltoft

Tags:  Preview❯  Shares❯  USA❯