USA/tendens: Udsigt til rekorddag - medicinalselskab op på opkøbsrygte

Udgivet den 19-11-2019  |  kl. 14:11  |  

Det peger på endnu en dag med rekorder på det amerikanske aktiemarked, hvor futures for de ledende indeks ligger med plusser på 0,1-0,4 pct.

Det skyldes blandt andet en meddelelse fra Trump-administrationen om, at USA udskyder en handelsembargo mod det kinesiske teknologiselskab Huawei med 90 dage. Det betyder, at amerikanske selskaber fortsat kan handle med det kinesiske.

Det ser dog ikke så lyst ud for hverken Home Depot eller Kohl's, der begge er kommet med regnskaber inden børsernes åbning.

Den amerikanske byggemarkedskæde Home Depot falder i formarkedet med 4,9 pct. Byggemarkedskæden nedjusterer i regnskabet for tredje kvartal sin forventning til årets udviklingen i det sammenlignelige salg, der er de butikker, der også var åbne sidste år. Her ses salget nu vokse 3,5 pct. mod en tidligere ventet salgsvækst på omkring 4 pct.

Den samlede omsætning ventes nu at vokse 1,8 pct. i 2019, mens den tidligere forventning var en vækst på omkring 2,3 pct.

Home Depot solgte i tredje kvartal for 27,22 mia. dollar, hvilket var en spids under analytikernes forventning, der lød på 27,52 mia. dollar. Omvendt var selskabets indtjening per aktie, der i kvartalet var 2,53 dollar, præcis som ventet i markedet ifølge Bloomberg News.

Salget i tredje kvartal var ifølge topchef Craig Menear under forventningerne, hvilket skyldtes timingen af forventede effekter af en stribe investeringer.

- Vi er stort set på rette spor med disse investeringer og har set positive resultater, men nogle af de fordele, der blev forventet i 2019, vil være længere tid om at materialisere sig end først ventet, siger han i en kommentar til regnskabet.

Den amerikanske stormagasinkæde Kohl's ser ud til at gå en endnu hårdere tirsdag i møde, da aktien sendes ned i dybet i formarkedet med 12,3 pct.

Kohl's sænker forventningerne til indtjeningen for hele året i forbindelse med regnskabet for tredje kvartal.

Nu venter kæden et ordinært overskud per aktie på 4,75-4,95 dollar mod tidligere 5,15-5,45 dollar. Analytikerne havde ifølge Bloomberg News en forventning om 5,19 dollar med estimater i intervallet 4,91-5,45 dollar.

I tredje kvartal opnåede kæden et ordinært overskud per aktie på 74 cent mod 98 cent i tredje kvartal 2018. Analytikerne havde her ventet 86 cent.

OPKØBSINTERESSE LØFTER MEDICINALSELSKAB

Modsat går det for Medicines Company, der banker op i formarkedet, efter at Bloomberg News har kunnet fortælle om opkøbsinteresse for selskabet.

Aktien i selskabet, der er ved udvikle et lovende lægemiddel til at sænke kolesteroltallet, stiger i formarkedet med 27,9 pct.

Der er ifølge anonyme kilder flere selskaber, der er interesseret i Medicines Company, herunder schweiziske Novartis.

Parterne har angiveligt holdt drøftelser, og Novartis er i gang med en due diligence af Medicines Company, siger kilderne til Bloomberg News.

Der er dog ifølge de anonyme kilder også andre interesserede købere. Derfor er det ikke sikkert, at parterne når til enighed.

Selskabets lægemiddelkandidat inclisiran nåede en milepæl i sommer, da et senfase-studie viste, at lovende resultater.

Mandag kunne selskabet så fortælle, at det seneste studie nåede alle mål og viste varige og potente resultater i at sænke kolesteroltal.

Aktien i Medicines Company er mere end tredoblet i værdi i 2019. Baseret på mandagens lukkekurs har selskabet ifølge Bloomberg News en markedsværdi på omkring 4,7 mia. dollar.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  Preview❯  Shares❯  USA❯ 

Relaterede nyheder