USA/tendens: Usikkerhed om handelsaftale giver udsigt til rød start

Udgivet den 14-03-2019  |  kl. 13:10  |  

De amerikanske aktier lægger umiddelbart an til en let negativ start på torsdagens aktiehandel, og dermed synes tendensen at pege i en anden retning end i Europa, hvor der er grønt over det meste.

Futures indikerer alt fra en flad start til fald på 0,2 pct. for de tre toneangivende amerikanske indeks, S&P 500, Nasdaq og Dow Jones.

Med til at trække stemningen ned i USA er Bloomberg-skriverier om, at der alligevel ikke bliver et møde mellem USA's præsident, Donald Trump, og Kinas ditto, Xi Jinping, i marts, hvor der kan underskrives en aftale, som kan gøre en ende på handelskrigen.

I stedet bliver mødet tidligst i april, lyder det fra nyhedsbureauet, og det skaber ny usikkerhed om, hvorvidt verdens to største økonomier kan blive enige.

I Europa er humøret ellers fortsat højt i lyset af de seneste dages afstemninger i det britiske parlament vedrørende brexit. Onsdag aften forkastede politikerne en udtræden af EU uden en aftale, og det tages også positivt op i Det Hvide Hus, hvor Donald Trump også venter at lave en god aftale med briterne.

- Min regering ser frem til at forhandle om en stor handelsaftale med Storbritannien. Potentialet er ubegrænset, skriver præsidenten på det sociale medie Twitter.

SKUFFENDE REGNSKABER TRÆKKER NED

Blandt enkeltaktierne er der torsdag fokus til General Electric og Dollar General, der begge har afleveret regnskabstal.

Og for begge selskabers vedkommende er reaktionen umiddelbart negativ.

General Electric kunne i sit årsregnskab løfte sløret for en forventning om en indtjening per aktie på 0,50-0,60 dollar i 2019, og det ligger noget under konsensus i markedet, der ifølge Bloomberg News var 0,67 dollar inden regnskabet.

Aktien falder med 1,2 pct. til 9,90 dollar i det amerikanske formarked.

For Dollar General kan faldet opgøres til 6,6 pct. til 112,74 dollar i formarkedet. Det sker, efter at selskabets årsregnskab for 2018 viste en lavere indtjening per aktie end ventet i fjerde kvartal.

Og ligeledes for det selskab stak forventningerne til 2019 også negativt ud. Her venter Dollar General, der driver et netværk af discountbutikker, en justeret indtjening per aktie på 6,30-6,50 dollar, mens analytikerne inden regnskabet havde sigtet efter 6,65 dollar per aktie.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Preview❯  Shares❯  USA❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
9,42%
 
09:12:01

 
7,00%
 
09:12:01

 
2,81%
 
09:12:01

 
2,60%
 
09:12:01

 
0,32%
 
09:12:01

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder