Valuta: Øget risikolyst styrker pund trods frygt for negative renter

Udgivet den 19-05-2020  |  kl. 13:48  |  

Det britiske pund er tirsdag middag styrket, da investorerne søger væk fra de såkaldte sikre havne som dollar. Rygterne, om at den britiske centralbank, Bank of England, kan være på vej med negative renter, lægger dog låg på fremgangen.

Silvana Tenreyro, der er medlem af Bank of Englands rentekomité, sagde sent mandag, at centralbanken ikke har udelukket negative renter.

Dertil skal lægges et udsagn fra centralbankens cheføkonom, Andy Haldane, der i søndagens udgave af The Telegraph, luftede samme tanke.

- Økonomien er svagere end for et år siden, og vi er nu ved den effektive nedre grænse, så i den forstand er det noget, vi er nødt til umiddelbart at se på - og ser på. Hvordan skulle vi kunne undlade det, sagde cheføkonomen.

Ifølge Reuters lå pund i sit svageste niveau i syv uger overfor dollar i løbet af mandag, hvor der en overgang gik bare 1,2077 dollar på et pund. Tirsdag koster et pund 1,2248 dollar mod 1,2190 dollar mandag eftermiddag.

Ud over usikkerheden om eventuelle negative renter, afskrækker forhandlingerne om brexit fortsat investorerne, efter at den seneste forhandlingsrunde mellem Storbritannien og EU sluttede med ringe fremgang fredag, skriver Reuters.

Tirsdag styrkes euro på planen om genopretningsfond på 500 mia. euro, som Tyskland og Frankrig barslede med mandag aften.

Fonden skal kunne give tilskud til de lande og regioner, der er værst ramt af coronapandemien, og pengene til fonden skal rejses ved, at EU optager lån på kapitalmarkederne.

Tirsdag middag skal der 1,0956 dollar til en euro mod 1,0855 dollar mandag. Og man skal tilbage til starten af april for at finde euro i et tilsvarende niveau.

Tirsdag skal der 107,58 yen til en dollar mod 107,45 yen mandag.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  Intraday❯  Forex❯ 

Relaterede nyheder